Turiștii care au mers cu mașinile la Capra riscă amenzi și suspendarea permisului. Drumul spre cabana lovită de avalanșă era închis


Poliţiştii din Argeș au anunțat că vor verifica modul în care turiştii au ajuns, pe un sector de drum închis circulaţiei, la Cabana Capra, unde sâmbătă seara a avut loc o avalanșă de proporții. Potrivit IPJ Argeș, cei care circulă pe drumuri închise riscă amendă și suspendarea permisului auto pentru 60 de zile.

DN 7C este închis traficului, de la km. 104, încă de la data de 30 octombrie 2022, acest aspect fiind semnalizat prin indicatoare de-a lungul DN 7C, dar și prin indicator și barieră, la km. 104. Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Argeș vor verifica modalitatea prin care persoanele respective au ajuns la cabană, iar dacă vor fi constatate abateri de la normele rutiere se vor lua măsurile legale în consecință”, arată un comunicat al IPJ Argeș.

Conform OUG 195/2002 R, privind circulaţia pe drumurile publice, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă prevăzută în clasa a III-a de sancţiuni şi cu aplicarea sancţiunii contravenţionale complementare a suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 60 de zile, nerespectarea de către conducătorul de vehicul a interdicţiei temporare de circulaţie instituite pe un anumit segment de drum public”, potrivit comunicatului.

Zeci de turiști au rămas blocați la cabana Capra în urma unei avalanșe de proporții. Mașinile turiștilor sunt îngropate în zăpadă. Pentru evacuarea celor 60 persoane rămase izolate în Cabana Capra, ca urmare a avalanșelor produse în zonă, au fost dislocate două șenilate de la ISU Vâlcea și ISU Olt și un utilaj special de la ISU Dâmbovița.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.