Turiștii din Poiana Brașov strică pârtiile de schi cu bocancii


Mulți turişti aflaţi la munte în zona Braşovului aleg să coboare cu bocancii pe pârtiile de schi, stricând astfel stratul de zăpadă amenajat pentru practicarea sporturilor de iarnă. Reprezentanții companiei responsabilă pentru amenajarea pârtiilor din Poiana Braşov îi roagă pe turiști să renunţe la acest obicei, pentru că pot produce accidente pe pârtie.

Reprezentanţii companiei Comprest, care se ocupă de salubrizare, dar şi de amenajarea pârtiilor din zona Poiana Braşov au fpcut publice, marţi, imagini în care se vede cum stratul de zăpadă de pe pârtiile amenajate cu utilajele speciale, denumite ratrac, este stricat de cei care merg în drumeţie pe munte şi coboară din Masivul Postăvaru pe pârtii, încălţaţi cu bocanci.

,,Revenim cu rugămintea insistentă de a evita sa alegeţi ca traseu de coborâre din Masivul Postăvaru mijlocul pârtiilor. După ce colegii noştri amenajează stratul de zăpadă, acţionând cu ratracul pentru nivelarea pârtiilor, turiştii optează pentru coborârea pe pârtie cu bocancii, rezultatul fiind cel din imagine”, au transmis reprezentanţii Comprest marţi, pe Facebook.

Aceştia atrag atenţia asupra faptului că, dincolo de faptul că stratul de zăpadă amenajat pe pârtiile de schi este deteriorat, un astfel de comportament poate duce şi la accidentarea celor care practică sporturile de iarnă.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.