Un bărbat din Victoria, care a aruncat gunoaie la întâmplare, s-a trezit din nou cu ele în curte


Un bărbat din orașul Victoria a fost identificat ieri, cu ajutorul camerelor de luat vederi, în timp ce arunca pe domeniul public gunoaie de toate felurile: saltele vechi, valize, resturi vegetale, haine și multe altele.
Dacă tot l-au identificat, autoritățile locale din oraș s-au hotărât să îi facă o supriză. Neplăcută. I-au dus gunoaiele înapoi acasă.
,,Am încărcat toate gunoaiele în remorca Primăriei, i le-am dus în curte și l-am amendat. Acum va trebui să facă ceea ce putea face de la bun început și ceea ce vă rog pe toți să faceți, fără a fi nevoie de amenzi și de timp pierdut pentru angajații Primăriei: să sorteze deșeurile și să se debaraseze de ele în mod corect și legal. La fiecare punct de colectare a deșeurilor sunt afișate numerele de telefon unde trebuie sunat pentru deșeuri speciale precum mobilă, resturi vegetale, electrice etc. De asemenea, avem în oraș containere speciale pentru haine vechi. Ca să nu mai vorbesc despre pubelele dedicate deșeurilor reciclabile – plastic și metal, hârtie și carton, sticlă, compost – care stau, de multe ori, goale”, a declarat primarul Camelia Bertea.
Potrivit edilului, la Primărie se fac eforturi mari pentru a menține orașul curat, pentru a crește cota de reciclare și a reduce cantitatea de deșeuri care merg la groapa de gunoi. ,,În această privință, am o veste foarte bună: după câteva luni de discuții, demersuri legale și procedurale, săptămâna aceasta am primit acordul pentru a transforma stația de transfer ce aparține ADI Ecosistem în stație de sortare. Am avut și o întâlnire cu FEPRA International, cu care vom semna în curând contractul-cadru și vom începe sortarea și valorificarea deșeurilor reciclabile”, a adăugat Bertea.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.