Un nou tip de mobilier urban și-a făcut intrarea în Făgăraș. ,,Băncile vechi le vom amplasa și în alte zone din municipiu”


  • Municipiul Făgăraș devine un oraș dinamic, cu fiecare zi care trece. Orașul trece printr-un process de dezvoltare, datorită proiectelor cu finanțare europeană care se desfășoară în municipiu.

Iar, una din aspecte constă în faptul că, în ultima perioadă, a început să devină tot mai importantă pentru cetățeni mobilierul stradal în peisajul urban. În acest sens, lucrările de amenajare a spațiilor de promenadă și relaxare din zona centrală sunt în plină desfășurare.

Mobilierul urban modern și spațiile verzi reamenajate cu flori și arbusti vor transforma zona Pieței Republicii și aleile pietonale din jurul Cetății Făgăraș într-un loc mai atractiv și mai relaxant pentru localnici și turiști.

În fața Casei de Cultură din Făgăraș a fost instalat un catarg, unde va fi arborat cu mândrie drapelul României.

,,În jurul Cetății Făgăraș se vor pune bănci mici, dar și bănci mari. Este vorba despre acele bănci care sunt puse și în fața Caderalei. Iar, băncile vechi, pe care le-am recuperat, le vom recondiționa și le vom amplasa în zonele Negoiu, 13 Decembrie, din 100 în 100 m, pentru a avea posibilitatea și oamenii în vârstă să se așeze. În zona centrală sunt bănci noi, de pe proiectele europene. Constructorul are un program, trebuie să finalizeze lucrările de finisaj’’, a declarat primarul municipiului Făgăraș, Gheorghe Sucaciu.

De asemenea, edilul a spus, într-o conferință de presă, că sunt recondiționate și căsuțele, care erau în zona centrală, și vor fi montate pe Aleea meșteșugarilor, între Catedrală și Casa de Cultură.

(Alina ROMAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.