Un pompier făgărășean, pe podium la Jocurile Modiale ale pompierilor


Plt adj. Drăguț Marcel a urcat pe podium a Jocurile Modiale ale pompierilor, ce se desfășoară zilele acestea la Lisabona. Acesta participă alături de alți doi pompieri de la ISU Brașov. În prezent, Marcel Drăguț activează ca pompier la Detașamentul de Pompieri Bod.

Marcel Drăguț

În această perioadă se desfășoară în Portugalia, la Lisabona, Jocurile Mondiale ale Pompierilor. World Firefighers Games este o competiție în care pompierii profesioniști, paramedici și pompieri voluntari din mai multe țări concurează la diferite probe pentru a-și testa abilitățile și pentru a face schimb de experiență pentru dezvoltarea bunelor practici în domeniul situațiilor de urgență.

La acastă competiție participă și trei pompieri de la ISU Brașov, printre care și un făgărășean. Este vorba despre Sg. maj Gâțeiu Marius, plt adj. Drăguț Marcel și Lt. Istrate Sandu.

Rezultatele obținute de cei trei pompieri sunt următoarele:

La categoria de vârstă 35 –  39 ani:

La proba “Cel mai puternic pompier” – Lt. Istrate Sandu a obținut locul al III- lea;

La proba “Alergare de viteză pe distanță de 100 m”  – Lt. Istrate a obținut locul al III- lea;

La proba “Alergare de viteză pe distanța de 200 m” – Lt. Istrate a obținut locul al II- lea.

La proba “Săritura în lungime cu elan” – Plt. adj. Drăguț Marcel a obtinut locul al II – lea.

La categoria de vârstă “sub 35 ani”:

La proba “Săritura în înălțime” – Sg. maj. Gâțeiu Marius a obținut locul al II –lea;

La proba “Săritura în lungime” –  Sg. maj. Gâțeiu Marius a obținut locul al IV –lea.

Plt adj. Drăguț Marcel a practicat judo în copilărie, iar în Școala Militară a practicat cu pasiune atletismul. Din anul 2005 si până în prezent a fost prezent constant pe podium la competițiile interne ale pompierilor, proba preferată a lui fiind săritura în lungime cu elan.

Lt. Istrate Sandu este pasionat de sport de mai bine de 18 ani și de 12 ani participă la competiții de specialitate ale pompierilor. De-a lungul celor 12 ani ofiterul  a obținut locuri fruntașe la majoritatea competițiilor la care a participat. O mare parte din timpul liber și-l dedică pregătirii și promovării activităților sportive în rândul pompierilor.

Sg. maj Gâțeiu Marius este un tânăr pompier încadrat la Detașamentul 1 de Pompieri Brașov. Prin pregătirea continuă, seriozitate și ambiție a reusit de cele mai multe ori să confirme forma fizica bună. Iubește să facă sport încă din copilărie și își dorește să participe la cât mai multe competiții.

(Alina ROMAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.