Urs găsit mort în Mândra


foto: arhivă

Cadavrul unui urs a fost găsit zilele trecute în localitatea Mândra. Potrivit unor localnici, ursul ar fi fost găsit în spatele bisericii din localitate, într-o zonă numită ,,Vâlcele”. Potrivit unor localnici, ursul era mort de 10-15 zile, avea în jur de 4-5 ani și, spun oamenii, avea labele tăiate, dar lăsate acolo. Nu s-au găsit urme de împușcătură, astfel că oamenii legii nu au putut, încă, determina dacă a murit din cauze naturale sau din cauza braconajului.

Oamenii legii cercetează, acum, în cadrul unui dosar penal. ,,Polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Voila – Postul de Poliție Mândra efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “vânarea speciilor de vânat strict protejate în alte condiții decât cele legale”, dosar instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraș în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei”, a declarat comisar de poliție Alina Maria Ivan, purtător de cuvânt al IPJ Brașov.

Nu e prima dată când urșii se arată și prin comuna Mândra. În urmă cu două săptămâni un urs a fost călcat de o mașină pe DN1, în dreptul pasarelei de la Râușor, în jurul orei 1 noaptea.

(A. ROMAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.