Val de pacienți la Spitalul din Făgăraș din cauza temperaturilor ridicate. Recomandările medicilor


  • Ultimele zile au fost marcate, în Făgăraș, de disconfort termic accentuat. Canicula a creat probleme în special persoanelor în vârstă, care sunt cunoscute cu diverse patologii, dar care nu respectă recomandarea medicilor de a evita expunerea la soare.

Nici zona Făgărașului nu este ocolită de valul de caniculă care s-a instalat rapid la nivel național. Acest lucru se vede cel mai bine la Compartimentul de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului municipal din Făgăraș, unde au ajuns mai multe persoane cu diverse forme de lipotimie, dar și persoane cunoscute a avea diverse patologii, în special persoanele cardiace.

dr. Mihaela Pandrea

,,Din păcate, în utima perioadă s-au prezentat la noi la spital mai mulți pacienți față de altă perioadă a anului. În special este vorba de persoane cunoscute cu diverse patologii, iar aici este vorba în special de persoanele cardiace”, a explicat pentru Salut Făgăraș dr. Mihaela Pandrea, managerul Spitalului Municipal Făgăraș.

Potrivit acesteia, prima recomandare care se impune în astfel de perioade cu temperaturi caniculare o reprezintă evitarea expunerii la soare. ,,Recomandăm pacienților să nu iasă afară între orele 10.00 și 17.00, ar fi bine să stea în  casă, să se hidrateze. Chiar dacă aceștia zic că merg în parc, este tot cald, chiar dacă stau la umbră, căldura este aceeași. Facem un apel la populație să încerce să stea în casă în acest interval orar și să iasă din casă doar dacă este absolut necesar. Den asemenea, se recomandă consumul de fructe și legume”, a mai explicat dr. Mihaela Pandrea.

Astăzi, la Făgăraș, sunt așteptate temteraturi de până la 32-33 de grade Celsius la orele amiezii.

(Alina ROMAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.