Viața, oamenii și portul popular din Veneția Făgăraşului ajung în Veneţia Italiei


În perioada 12 februarie – martie 2022, în aceeași perioadă cu Carnavalul de la Veneția, Institutul Cultural Român din Veneția găzduiește expoziția ,,Viața, oamenii și portul popular din Veneția Transilvaniei”, la galeriile Palatului Correr din P-ta Santa Fosca.
Un eveniment dedicat expoziției, va avea loc în data de 26 februarie, ora 13.00, moment în care sunt invitaţi să participe românii care locuiesc în Italia.
Expoziția prezintă costume populare din satul Veneția de Jos  și fotografii din viața satului.
Localnicii din Veneția Transilvaniei sunt moștenitorii unui tezaur vestimentar de excepție pentru zona istorică de răsărit a Țării Făgărașului, cu piese de port popular unice și destul de puțin cunoscute publicului larg.
Pe lângă exponatele vestimentare, în cadrul expoziției vor putea fi admirate o serie de fotografii din viața satului, realizate în cadrul a două proiecte de documentare etnografică a portului popular: ,,Acasă la Origini” – La Blouse Roumaine, prin fotograf Dinu Constantin și ,,Etnotique”,  prin fotograf Ileana Rădulescu şi responsabil de cercetare Alexandra Negrilă.

port din Veneţia – Etnotique

 

Programul de vizitare al expoziției este de luni până duminică, între orele 10.00-13.00 si 15.00-19.00.
One thought on “Viața, oamenii și portul popular din Veneția Făgăraşului ajung în Veneţia Italiei

  1. Aurel

    Frumos, imi place
    Pe vremuri, in Iasi se organiza in fiecare an “Balul Fagarasenilor”.Reuseam sa ocupam pana la refuz restaurantul “Trei Sarmale”

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.