Voluntari ai Crucii Roșii din Făgăraș au împărțit produse de igienă orală elevilor de la Școala Gimnazială ,,Ovid Densușianu”


  • Voluntarii Crucei Roșii subfiliala Făgăraș au împărțit, astăzi, pachete cu produse de igienă orală. Cei care le-au primit, dar au și aflat mai multe lucruri despre importanța spălatului pe dinți, au fost elevii clasei a IV-a de la Școala Gimnazială ,,Ovid Densușianu”

Voluntarii Crucii Roșii Făgăraș l-au avut alături pe dr. stomatolog Cristian Tița, care le-a explicat copiilor importanța spălării pe dinți.

,,Programul Școlar Colgate este un amplu demers educațional al companiei Colgate Palmolive România. Crucea Roșie Română, în calitate de partener al programului, a instruit în 2016 – 2017 aproximativ 200 000 de copii din clasele primare, atât de la oraș, cât și din mediul rural. Copiii au beneficiat atât de sfaturi de igienă orală, transmise de voluntarii Crucii Roșii, cât și de produse de igienă orală. Astăzi, voluntarii Crucii Roșii Subfiliala Făgăraș, alături de dr. stomatolog Tita Cristian Iancu am avut primul eveniment în cadrul Programului Școlar Colgate la Școala Gimnazială “Ovid Densușianu” Făgăraș, la clasele a IV-a. Cu această ocazie am împărțit pachete ce cuprind produse de igienă orală. Dar le-am explicat elevilor cât de important este să ne spălăm pe dinți, de câte ori pe zi, care sunt cauzele dinților stricați, cum trebuie să folosească o periuță de dinți. La final, toți copiii au primit diplome, pe lângă pachete. Ne-am propus ca această ațiune să continue în toate școlile din Făgăraș, astfel că zilele viitoare toți elevii din Făgăraș vor primi astfel  de pachete”, a spus Alexandru Luca, președintele Crucea Roșie subfiliala Făgăraș.

Programul Școlar Colgate a devenit deja o tradiție în țara noastră, ajungând în anul 2017 la cea de-a 26-a ediție. Din 1993, de la lansarea programului în România, aproape 6 milioane de elevi din clasele 0-4 au beneficiat de educație pentru sănătate și de produse de îngrijire pentru igiena orală.

Crucea Roșie Făgăraș numără 50 de voluntari și, de două luni de la redeschiderea ei la Făgăraș, Crucea Roșie a avut patru acțiuni de binefacere.

(Alina ROMAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.