Zilele Cetății Făgăraș – un SUCCES! Peste 10.000 de oameni prezenți doar în ultima zi!


zilele cetatii spatePeste 10.000 de oameni au fost la Zilele Cetății Făgăraș, doar în ultima zi!

Ultima seară a Zilelor Cetății Făgăraș s-a dovedit a fi și cea care va avea și cei mai mulți spectatori! Peste 10.000 de oameni au ținut să fie pe stadionul municipal și să participe la eveniment. Un record de participare, spun organizatorii. Ttoate tribunele au fost pline, iar stadionul neîncăpător. Făgărașul. Pe scenă, în ultima zi, capetele de afiș au fost Ioana Ignat și Andra!

Mulțumesc făgărășenilor că au acceptat invitația de a participa la acest eveniment, de a sărbători. Decizia a fost una bună, de a face acest eveniment la stadion. Zona a fost una aerisită, cei care au vrut să vină la concert au avut spațiu suficient pentru a vedea toți artiștii, au ocupat loc inclusiv în tribune, care s-au umplut la refuz. Organizarea, de a pune într-o parte a stadionului zona de mâncare și în alta zona de distracție s-a dovedit a fi una foarte eficientă și apreciată. Posibilitatea de a avea parcări, la fel s-a dovedit a fi eficientă. Iar artiștii care au venit la Făgăraș au avut mare priză la populație. Dacă vorbim de ultima zi, a patra, duminică seară, când a cântat Andra, stadionul s-a umplut până la refuz! Considerăm că Zilele Cetății Făgăraș au fost un succes!“, ne-a declarat primarul Gheorghe Sucaciu, în cadrul unei conferințe de presă.

zilele cetatii 4Acesta a mai adăugat că banii pentru organizarea acestui eveniment au provenit din bugetul local, special destinați pentru acest lucru.

Pentru cei care spun că noi am cheltuit bani pentru acest eveniment, în loc să cheltuim bani pentru drumuri. Vreau să spun că fiecare ban care este prins în bugetul local trebuie cheltuit doar în acea destinație în care a fost dată. Pentru fiecare proiect de infrastructură banii vin dintr-o anumită sursă de finanțare, iar pentru evenimente, sănătate, sport, banii vin din altă sursă de finanțare. Nu avem cum să cheltuim banii de la Zilele Făgărașului pentru un drum din Făgăraș. Pe fiecare stradă din Făgăraș noi avem contracte de finanțare semnate, licitații în derulare și contracte în curs de semnare. Nu avem cum să cheltuim bani înainte pentru aceste investiții până când procedura de implemnetare a acestor investiții nu se finalizează“, a mai spus primarul.

Mai mult de jumătate din sumă va fi recuperată

Mai mult, acesta a mai adăugat că din totalul sumei destinate organizării Zilelor Făgărașului mai mult de jumătate din sumă va fi recuperată. „Nu am făcut un calcul exact, însă am cheltuit în jur de 320 de mii de lei. Am avut o sponsorizare de la o firmă de sucuri – 150 de mii de lei. Ulterior vom face și calcul care să cuprindă și chiria de la comercianți – spații cu această destinație. Probabil vom recupera mai mult de 50% – 60% din totalul sumei alocate acestui eveniment“, a mai declarat edilul.

Ioana Ignat

Ioana Ignat

Andra

Andra

Gazonul se reface

O problemă pe care mulți făgărășeni și-au pus-o în toate aceste zile de eveniment a fost gazonul de pe stadionul municipal. Mulți făgărășeni au spus că acest gazon se va strica, iar refacerea lui va dura mult. Edilul a declarat că tot gazonul se va reface în două săptămâni. „După ce se va elibera tot de la locația respectivă, firma de salubritate va curăța gazonul și tot ce înseamnă zona  de organizare. Chiar de marți ADP va întreține gazonul prin îngrășământ și udare. Iar în maxim două săptămâni gazonul va fi refăcut“, a mai spus Sucaciu.

68470976_345553289660456_8119955274489397248_nLa anul… Zilele Făgărașului tot la stadion

Pentru anul următor evenimentul Zilele Făgărașului se va organiza tot la stadionul municipal. „Întrucât lucrăriule de erabilitare la Cetatea Făgăraș vor dura cel puțin patru ani, atât cât avem contractul încheiat cu firma care se ocupă de acest lucru, nu cred că în operioada următoare vom mai organiza Zilele Făgărașului la Cetatea. Cred că organizarea acestui eveniment la stadion este cea mai bună. La Cetate se vor organiza doar activități destinate Cetății. Iar activitățile de sărbătorire a orașului – cu mulți spectatori, zonă comercială – doar la stadion. Pe viitor, însă, așteptăm evaluarea proiecutlui „Modernizarea Parcului Regina Maria“. Astfel, pe viitor, parcul împreună cu stadionul va fi o locație foarte bună pentru organizarea mai multor eveniment de acest fel“, a mai spus edilul.

STIHL
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.