Ziua Eroilor, ceremonii la Biserica din Galaţi şi în cimitirul de pe Şoseaua Combinatului


ziua eroilor (5)Ziua Eroilor, sărbătoare națională a poporului român, este celebrată în fiecare an, de Ziua Înălțării Domnului, mare sărbătoare creștină, care marchează înălțarea la cer a lui Iisus Hristos. Astfel, anul acesta, Ziua Eroilor este sărbătorită joi, 6 iunie, în memoria celor căzuți de-a lungul veacurilor pe câmpurile de luptă.

Două ceremonii vor fi organizate joi la Făgăraş. ziua eroilor (4)

,,La ora 11.30 ne întâlnim la Biserica ,,Sfântul Ioan Botezătorul” din cartierul Galaţi, pentru o primă ceremonie, căci aici avem cel mai vechi monument al eroilor din Făgăraş. La ora 13.00 este programată ceremonia de la parcela de onoare din cimitirul de pe Şoseaua Combinatului, cu slujbă religioasă, depunere de coroane şi defilare a militarilor Centrului de Infanterie şi Vânători de Munte ,,Constantin Brâncoveanu”, a declarat Diana Gribincea – Popa, managerul Casei de Cultură Făgăraş.

În semn de recunoștință pentru sacrificiul suprem al ostașilor căzuți la datorie în timpul Primului Război Mondial, Tratatul de la Versailles, semnat de fostele țări beligerante, în 1919, prevedea, printre altele, obligativitatea întreținerii mormintelor ostașilor îngropați pe teritoriile statelor respective, precum și a operelor comemorative de război dedicate acestora.

În România, care a pierdut în prima mare conflagrație a secolului al XX-lea aproape un milion de militari și civili, prevederile Tratatului de la Versailles s-au concretizat prin Decretul-lege nr. 1693/4 mai 1920, care a stabilit ca Ziua Eroilor să fie sărbătorită cu prilejul Zilei Înălțării Domnului Iisus Hristos, dată decretată sărbătoare națională a poporului român.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.