Ziua Eroilor marcată la Sâmbăta de Sus, în cadrul proiectului ,,Lada de zestre”


Ziua Eroilor nu va trece nemarcată de către cadrele didactice și copiii Școlii Gimnaziale Sâmbăta de Sus. Aceștia au pregătit un moment special pentru ziua în care la nivelul întregii țării ne aducem aminte de eroii patriei.

,,Astăzi comemorăm Ziua Eroilor cu o paradă a costumelor populare, defilare, depunere de coroane și interpretare de cântece patriotice, în cadrul proiectului inițiat de profesorii școlii noastre ,,Lada de zestre”, au declarat reprezentanții Școlii Sâmbăta de Sus.

Înălţarea Domnului și Ziua Eroilor sunt sărbătorite în acest an în ziua de 13 iunie, la 40 de zile de la Învierea Domnului (Sfintele Paşti).

Pomenirea eroilor a fost hotărâtă încă din 1920

Biserica Ortodoxă Română sărbătoreşte la Înălţarea Domnului şi ziua de pomenire a eroilor neamului românesc, potrivit Agerpres.

Pomenirea eroilor la praznicul Înălţării Domnului a fost hotărâtă de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în anul 1920.

Pomenirea eroilor români se face și peste an, la fiecare Sfântă Liturghie săvârşită în bisericile ortodoxe.

Sunt pomeniţi „eroii, ostaşii şi luptătorii români din toate timpurile şi din toate locurile, care s-au jertfit pe câmpurile de luptă, în lagăre şi în închisori, pentru apărarea patriei şi a credinţei ortodoxe strămoşeşti, pentru întregirea neamului, libertatea, unitatea şi demnitatea poporului român”.

În ziua de joi, 13 iunie 2024, la ora 12.00, clopotele bisericilor ortodoxe din țară vor fi trase în semn de veșnică pomenire, prețuire și recunoştinţă faţă de eroii care s-au jertfit pentru libertatea poporului român, credinţa creștină şi ţară, a comunicat Patriarhia Română.

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.