Pentru că avem multe de spus!

.

10 localnici din Crihalma s-au întors ieri din Italia. Au fost anunţaţi prin portavoce, de către primar, să nu iasă din autoizolare


Zece oameni din Crihalma au venit luni, 9 martie, acasă din Italia. Autorităţile au reacţiont prompt şi au luat în această dimineaţă măsurile pe care le-au considerat necesare. Printre acestea, au dispus închiderea tuturor instituţiilor de învăţământ încă de astăzi, cu o zi mai devreme decât se întâmplă la nivel naţional.

,,Având în vedere contextul epidemiologic cauzat de noul COVID-19 și faptul că 10 cetățeni s-au întors din Italia ieri, 9 martie, toți cu domiciliul în satul Crihalma, astăzi, 10 martie, la prima oră Comitetul Local Pentru Situații de Urgentă împreună cu Consiliul Local Comăna au luat hotărârea sa închidă toate instituțiile de învățământ, astăzi, nu mâine. Mai mult decât atât, tot în aceasta dimineață, după informarea Direcției de Sănătate Publica Brasov, a instituției prefectului, cu sprijinul Inspectoratului Județean de Politie, a Jandarmeriei Fagaras și reprezentanților postului de Politie Comana, primarul comunei Comana, Viorel Grusea, viceprimarul, Rosala Flaviu Mihai, un echipaj al Jandarmeriei Fagaras și echipajul postului de politie Comana, ne-am deplasat la Crihalma și am impus persoanelor care s-au întors din Italia ieri, cât și persoanelor care au intrat în contact direct cu acestea să respecte angajamentul semnat la intrarea în țara, și anume autoizolarea la domiciliu”, a spus primarul Viorel Grusea.

Edilul le-a vorbit oamenilor prin portavoce. ,,Anunțul a fost făcut prin portavoce de mine personal fiecăruia dintre ce vizați, pentru ca îi cunoaștem pe toți, fiind consăteni de-ai noștri. Toate persoanele vizate sunt izolate și monitorizate de către Serviciul de Paza și Ordine al Consiliului Județean, agenții postului de politie Comana și de către Comitetul Local pentru Situații de Urgentă”, a adăugat edilul.

Directiunea şcolii a luat măsuri pentru dezinfectarea tuturor instituțiilor de învățământ de pe raza comunei, încă de săptămâna trecută.

Medicul de familie cunoaște pe absolut toate persoanele vizate și este în permanenta legătura cu ele.

,,Recomandam tuturor cetățenilor sa respecte regulile elementare de igienă și, dacă persoanele supuse izolării prezinta simptome de febră, stări de vomă sau diaree, sa sune urgent la serviciul de urgentă 112 sau la numărul meu personal 0745353354 sau la primărie unde tot astăzi am instituit serviciul de permanenta care funcționează non stop, 24 de ore din 24. Recomand tuturor cetățenilor comunei Comana sa nu între în panica, dar nici sa trateze cu superficialitate recomandările noastre. Am trecut împreuna peste multe greutăți, vom trece și acum“, este mesajul primarului Viorel Grusea.

 Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.