200.000 de lei pentru digitalizarea sistemului educativ de la Sâmbăta de Sus


Printr-un proiect european în valoare de 200.000 de lei, Școala Gimnazială de la Sâmbăta de Sus va fi dotată cu aparatură și echipamente din domeniul digitalizării.

Chiar dacă preșcolarii și elevii s-au întors din nou în sălile de clasă, aceștia vor avea nevoie de o infrastructură digitală modernizată. Pe de o parte, va fi extrem de utilă pentru orele din sălile de curs, pe de altă parte, fiind instabilă situația epidemiologică, cele mai multe dintre dotări și echipamente pot fi folosite și în cazul revenirii la învățământul on-line.

Primarul Nicolae Morariu precizeză că suma de 200.000 de lei provine din fonduri europene și nu se pune presiune pe bugetul propriu al comunei. Cu acești bani vor fi achiziționate tablete, laptopuri, videoproiectoare și table inteligente.

La Școala Sâmbăta de Sus în acest an școlar sunt înscriși aproximativ 130 de preșcolari și elevi.

În acest moment și clădirea școlii se află în reabilitare, ceea ce presupune extinderea construcției, realizarea de grupuri sanitare, recompartimentarea clădirii, repararea zidăriei, refacerea tencuielilor, înlocuirea pardoselii etc.
One thought on “200.000 de lei pentru digitalizarea sistemului educativ de la Sâmbăta de Sus

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.