Pentru că avem multe de spus!

.

3.000 de lei amendă pentru lemn transportat ilegal. Contravenientul este la 4-a amendă


La data de 27 februarie a.c., polițiști din cadrul  Secției 6 Poliție Rurală Hoghiz au verificat legalitatea transportului de material lemnos pe DN 13.

foto arhivă

foto arhivă

Astfel, pe DN 13, în localitatea Hoghiz, polițiștii au depistat o autoutilitară, condusă de un bărbat de  32 ani, din județul Brașov, care transporta cantitatea de 1,54 mc. material lemnos, esență fag.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat că datele înscrise în avizul de însoțire a materialului lemnos, emis de un reprezentant al R.P.L.P. Măieruș, nu corespund cu realitatea, atât în ceea ce privește cantitatea, cât și esența materialului lemnos.

Conducătorul auto a fost sancționați contravențional, conform prevederilor Legii nr. 171/2010, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, cu amendă în valoare de 3.000 lei.

Polițiștii au dispus ridicarea, în vederea confiscării, a materialului lemnos, care a fost predat în custodi reprezentanților O.S. Pădurea Bogății și indisponibilizarea autoutilitarei, deoarece s-a stabilit că bărbatul, în ultimele 6 luni, a fost sancționat contravențional pentru comiterea altor 3 fapte de acest gen.

De asemenea, polițiștii au întocmit un dosar penal în care se efectuează verificări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea verificărilor.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.