A nins la Roma. Copiii făgărăşenilor au căutat cadouri pe sub pomii înzăpeziţi!


Zăpada i-a unit pe românii care locuiesc şi muncesc în capitala Italiei!

În 26-27 februarie 2018 la Roma a fost zăpadă. Mai multă ca în alţi ani. De regulă în capitala Italiei nu prea ninge. Însă anul acesta iarna şi-a făcut de cap. S-au buucrat din plin de fulgii de nea – aşa târziu cum au căzut ei – cei nostalgici după zăpadă. Adică românii!

Aceştia s-au unit în bucuria lor şi au adunat fotografii cu diferite ipostaze de iarnă surprinse de ei sau chiar cu ei înşişi în poze. Printre ei s-au numărat şi mulţi făgărăşeni. Au creat împreună un album de iarnă şi l-au postat pe facebook, pe contul româncei Luciana Luduşan, ardeleancă la origini.

zaopada Roma 2

zapada Roma 1

Probabil este cea mai mare aglomerare de ,,feţe româneşti” care s-a realizat vreodată, la nivel fotografic, la Roma. Albumul numără peste 500 de fotografii.

,,În Roma ultima zăpadă a fost acum 5 ani. Câteodată trec şi 20 de ani fără să ningă. Pentru noi românii, zăpada a înseamnat ,,acasă. Pentru că ninge foarte rar, pentru a arăta zăpada copiilor noştri, suntem nevoiţi să mergem uneori sute de kilometri până găsim vreo staţiune turistică montană cu zăpadă. Luciana Luduşan a avut ideea de a crea un album cu zăpadă şi toţi ne-am moblizat. Când a nins, Marco, nepoţelul meu, a spus că a venit Moş Crăciun şi a început să caute cadourile sub pomii înzăpeziţi. Are doi ani! Şcolile au fost închise pe aici. O zi de zăpadă a fost fantastică, atât pentru cei mari, dar mai ales pentru cei mici, a declarat pentru ,,Salut Făgărăş” Nicolae Comşa, un făgărăşean stabilit la Roma de foarte mulţi ani împreună cu familia sa.

Puteți accesa albumul foto AICI

https://www.facebook.com/luciana.ludusan/media_set?set=a.1684738868253528.1073741958.100001522943350&type=3

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.