Pentru că avem multe de spus!

.

60 de ani de la înfiinţarea Cercului filatelic ,,Cetatea” Făgăraş


Cu 6 decenii în urmă, 16 colecţionari din zona noastră puneau bazele unui grup ce avea să se numească Cercul filatelic ,,Cetatea” Făgăraş. Din pasionaţii de mărci poştale de atunci (1958), unul singur mai este în viaţă – Orban Ludovic din Hălmeag, astăzi în vârstă de 86 de ani.

În 1969 a intrat în acest cerc şi Remus Popovici (Făgăraş, catierul Galaţi), care la ora aceasta este preşedintele Cercului filatelic.

,,Pe 8 aprilie 2018 s-au împlinit 60 de ani de când există Cercul filatelic Făgăraş. Pentru că data a coincis cu prima zi a sărbătorilor de Paşti nu am putut să organizăm nimic atunci şi am amânat evenimentul. Pe 12 aprilie a.c. am făcut o ştampilă ocazională care a fost folosită în ziua respectivă la Oficiul poştal din Făgăraş. Am mai realizat un plic ocazional cu Cetatea şi cu aniversarea celor 60 de ani şi, de asemenea, am făcut diplome jubiliare care se vor înmâna membrilor Cercului la momentul aniversării efective, care va avea loc sâmbătă, 21 aprilie, la sediul Fundaţiei Culturale ,,Negru Vodă”, de la ora 11.00. La eveniment va lua parte şi dl. Orban Ludovic, singurul membru care a mai rămas de la înfiinţarea Cercului filatelic”, precizează preşedintele Cercului, Remus Popovici.

Spre deosebire de Orban Ludovic, care a dezvoltat o bogată colecţie cu aproape toate mărcile poştale cu albine emise vreodată în lume, Remus Popovici s-a axat pe un alt tipar: a strâns toate mărcile poştale apărute în România de la naşterea sa (1950) şi până în prezent.

La ora aceasta, Cercul filatelic ,,Cetatea” numără 15 colecţionari: 2 din satul Hălmeag (comuna Şercaia) şi 13 din Făgăraş.

Remus Popovici, presedintele Cercului filatelic Fagaras

Remus Popovici, presedintele Cercului filatelic Fagaras

 

din colectia lui Remus Popovici

din colectia lui Remus Popovici

 

Orban Ludovic

Orban Ludovic

 

din colectia lui Orban Ludovic

din colectia lui Orban Ludovic

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.