Pentru că avem multe de spus!

.

9 martie – Ziua comemorării martirilor închisorilor cmuniste. Comemorare la Făgăraș


cmemorare2Ziua de 9 martie a fost proclamată de către Parlamentul României drept Ziua Deținuților Politici Anticomuniști din Perioada 1944-1989 după ce Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a proclamat anul 2017 drept An comemorativ al Patriarhului Justinian şi al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului.
comemorare
La Făgăraș a fost organizată astăzi o comemorare în memoria foștilor deținuți politic în fața monumentului dedicat eroilor rezistenței anticomuniste și a fost oficiată o slujbă de către preoții din Făgăraș.
La final au fost depuse coroane de flori.
comemorare1
Sacrificiul acestor oameni a fost un exemplu de mărturie și demnitate pe care acești deținuți politic ni le-au dat nouă. De aceea recunoștința noastră se manifestă în această zi, de pomenire a lor. Îi pomenim, îi aducem în atenția noastră, deoarece aproximativ 800.000 de persoane au murit în timpul regimului comunist. Primăria Făgăraș mulțumește reprezentanților Asociației Foștilor Deținuți Politic din Făgăraș pentru implicare și tuturor persoanelor care participă la acest eveniment de pomenire a lor“, a spus viceprimarul Valentin Clonț.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.