Pentru că avem multe de spus!

.

Adăpostul de câini a primit avizul de funcționare


adapost caini1În urma a mai multor controale efectuate de către DSV Brașov, adăposutul de câini care aparține de Primăria Făgăraș a primit avizul de funcționare. Acest lucru vine ca urmare a lucrărilor executate la acest adăpost în ultima perioadă.

Primarul Gheorghe Sucaciu spune, însă, că primăria este în discuții pentru preluarea unui teren acolo unde se vrea a se amenaja un nou adăpost.

Adăpostul de câini a fost reabilitat, a fost o problemă destul de mare cu el. Am avut suspendată activitatea, am avut controale nenumărate, într-un final a fost autorizat. Noi am găsit un teren pentru un nou adăpost, am și alocat bani, suntem în negocieri pentru a se vinde acel teren. Am făcut o expertiză pentru acel teren, însă persoana dorește de patru-cinci ori mai mult decât avem noi evaluarea. Dacă nu vom ajunge la o concluzie, probabil vom căuta un alt teren“, a declarat primarul Gheorghe Sucaciu.

În paralel a fost înființat Serviciul specializat pentru gestionarea câinilor fără stăpân la nivelul Municipiului Făgăraş. În acest sens a avut loc și o dezbatere publică la Primăria Făgăraș.

Am organizat acea dezbatere publică privind înființarea unui serviciu de gestionare a câinilor fără stăpân, eram obligați conform legii să înființăm acest serviciu prin dezbatere publică. Noi, de fapt, trebuia să avem acest serviciu de foarte mulți ani, orice serviciu de utilitate publică trebuie să aibă înființat și un serviciu. Ulterior dorim să îl concesionăm. În cadrul dezbaterii făgărășenii au venit cu idei foarte bune și cred că acest serviciu va funcționa și va mulțumi pe toți cetățenii. Și pe cei care vor să protejeze câinii comunitari, și pe cei care vor să aibă liniște în cartiere“, a mai spus primarul Sucaciu.

Scopul Serviciului specializat îl constituie reducerea numărului de câini fără stăpân

În prezent adăpostul de câini numără aproximativ 200 de patrupede.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.