Pentru că avem multe de spus!

.

Adaptați la pandemie. Făgărășeni în vacanță cu autorulota!


Vacanța cu rulota, de la excepție sau curiozitate în țara noastră, se poate transforma în normalitate. Mai ales, când pune umărul la asta și o pandemie inopinată!

Conform unui studiu, în România ultimilor doi ani au apărut circa 100 de noi companii care închiriază rulote și autorulote. Covid-ul cu care ne-am trezit peste noapte a fost în realitate un sprijin și o încurajare pentru cei care nutreau de mult la o astfel de aventură: să plece în concediu cu casa după ei.

Un astfel de concediu și-au făcut anul acesta soții Marian (39) și Petronela Văcaru (37), împreună cu cei doi copii ai lor (10 și 6 ani). Au închiriat o autorulotă și au plecat în vacanță prin țară. Au ajuns și la mare, într-un camping liniștit, unde au promis neapărat că se vor întoarce.

,,Noi ne tot gândeam de mult timp să mergem în vacanță cu roluta sau autorulota, dar până la urmă imboldul ni l-a dat pandemia. Am căutat o firmă de închirieri din apropiere și am găsit una la Brașov, condusă, culmea, tot de făgărășeni, Mihai și Oana Jiga. Ne-au pus la dispoziție o rulotă de patru persoane (noi suntem doi adulți și doi copii), complet utilată și fabricată în 2019. Am făcut bagajele și ne-am mutat pentru o săptămână în noua noastră casă mobilă. Avea de toate: congelator, frigider, chiuvetă, toaletă, foarte multe compartimente. Am plecat inclusiv cu mâncare congelată la noi. Iar dulapurile erau atât de multe și încăpătoare, încât nici nu am reușit să le umplem pe toate cu tot ceea ce este necesar pentru patru persoane”, povestește Petronela.

Echipați cu mâncare, haine și entuziasm, făgărășenii au pornit la drum într-o zi de luni. Prima oprire – Transfăgărășan. În vârful muntelui, din autorulotă au admirat în siguranță un urs, care a venit până lângă ei, mai degrabă flămând decât fioros. Au urmat Lacul Vidraru și Curtea de Argeș. De acolo au plecat direct la mare. Au campat la Mamaia, în Camping S. Mamaia Nord.

,,Acest camping ne-a oferit o surpriză plăcută. Mă așteptam la cu totul altceva într-un camping, mai ales că nu mai fusesem niciodată, dar am dat peste curățenie, liniște și murmur de valuri. Campingul ne-a fost recomandat de cei de la firma de rulote ,,Camper Kronstadt”, avea farmacie, restaurant, căsuțe de închiriat și chiar și plajă proprie. Între umbrele erau 6-7 metri distanță, oamenii erau liniștiți, nu ascultau muzică la maxim cum este pe alte plaje, după ora 22.30 nu mai auzeai decât valurile mării cum se sparg la țărm. Am întâlnit un cuplu care stătea toată vara acolo. Soția cu copiii erau în permanență la mare în camping, iar soțul venea la sfârșit de săptămână din București, unde băniesc că avea serviciul. Noi am plătit pentru 5 zile de stat în acel camping în jur de 800 de lei, luându-se în calcul trei persoane, căci unul dintre copii are sub 7 ani și pentru el este gratuit. Practic, am plătit spațiul de campat, curentul, apa etc. Ziua găteam sau cumpăram mâncare de la restaurantul de acolo și o mâncam la rulotă. Într-o singură zi am ieșit și am mers la satul de vacanță. Am regretat, căci ne obișnuisem cu liniștea de acolo și cu distanța dintre oameni”, povestește făgărășeanca.

O astfel de autorulotă pentru patru persoane este închiriată, în funcție de sezon, cu prețuri cuprinse între 90 și 130 de euro pe zi. Chiriașii ,,casei” o primesc cu plinul făcut și o duc înapoi la fel.

Raportat la costuri, există păreri care susțin că o vacanță cu autorulota echivalează cu o cazare la un hotel de 4 stele. Dar experiența este inedită. ,,Oricând am repeta-o! Ai sentimentul că ai casa cu tine. Dacă ai nevoie de un medicament, de un ac de cusut, de mâncare caldă la orice oră, le găsești pe toate lângă tine! Unde mai pui că eviți să intri în contact cu necunoscuții; și asta e foarte important în prezent, iar la cum se întrevede va fi la fel și în viitor”, susține Petronela Văcaru.

Excursia de o săptămână a soților Văcaru s-a încheiat acum două zile. S-au întors cu cele mai frumoase amintiri de familie și cu promisiunea făcută copiilor că o vor repeta.

 

(Cristina Cornilă)

 

 
 Articole similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.