Ajutor pentru vârstnici


CARPMai mulți vârstnici făgărășeni vor avea de Paști mai mulți bani. Este vorba despre membri Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor, care au împlinit vârsta de 90 de ani. „În ședința din 25 martie a Consiliului Director, conducerea, împreună cu consiliul, a aprobat ca pentru sărbătorile pascale să se acorde felicitări, dar și ajutoare bănești în valoare de 70 de lei unui număr de 83 de membri,care au împlinit și depășit vârsta de 90 de ani. Printre aceștia avem și doi membri care au depășit vârsta de 100 de ani. Este vorba despre Viorica Șendruc, din Mărcineni, care a împlinit 100 de ani și Ioan Șerb, din Hârseni, care va împlini în acest an 101 ani“, a spus Dumitru Iacobuță, director adjunct, CARP Făgăraș. Dintre acești nonagenari, din Făgăraș sunt 42, din Victoria 13, iar din mediul rural 28. Ajutoarele bănești li se vor înmâna personal de către Consiliul director.

 

Record la împrumuturi

Și în această perioadă Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor înregistrează record după record. Este perioada sărbătorilor pascale, așa că vârstnicii vor să se asigure că nu le lipsește nimic de pe masa de Paște. Tocmai de aceea stau la cozi CARP pentru un împrumut. „Doar în primul trimestru al acesui an s-au acordat 972 de împrumuturi, în valoare de 3.859.640 de lei. S-au acordat ajutoare de deces, de tratament, și sociale. Ajutoarele de deces au fost în număr de 77, valoare de 117.000 de lei, de tratament – 16, în valoare de 1.600 de lei, iar sociale – 89, în valoare de 6.830 de lei“, a mai adăugat Iacobuță. Față de luna februarie, când numărul total al membrilor a fost de 11.530, în luna martie numărul acestora a crescut. „În primul trimestru al acestui an s-au înscris 202 membri, s-au retras 85, au fost excluși 8, au decedat 77, astfel că am ajuns la un număr total de membri de 11.537“, a mai spus directorul adjunct al CARP Făgăraș.

 

Convocator

În data de 22 aprilie 2015, la ora 10.00, Adunarea Generală a dării de seamă convoacă adunarea negerală. Ordinea de zi:

  1. dare de seamă a Consiliului Director
  2. dare de seamă contabilă din 2014, raportul de gestiune și planul de venituri și cheltuieli preliminat pe 2015.
  3. raportul Comisiei de cenzori
  4. proiect de hotărâre cu modificările și completările aduse
  5. întrebări, discuții, propuneri, critici, aprecieri
  6. aprobarea documentului prezentat și descărcarea de gestiune a Consiliului Director pe 2014.

Participarea la ședință se va face prin prezență individuală, cu carnetul de membru, sau prin delegat 1 la 200 de mebri. În cazul în care nu se îndeplinesc condițiile statutare, adunarea generală se va ține în 23 aprilie, 2015, ora 10.00, la Clubul CARP.

Conducerea

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.