Pentru că avem multe de spus!

.

ANI l-a găsit incompatibil pe primarul comunei Voila


Într-un comunicat de presă dat publicităţii pe data de 8 mai, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) arată că a identificat 8 foşti şi actuali aleşi locali în sare de incompatibilitate.

Printre cei 8 se numără şi edilul din comuna Voila, Gheorghe Marian Osalciuc (foto). 

Gheorghe Marian Osalciuc

Gheorghe Marian Osalciuc

Acesta a fost găsit în stare de incompatibilitate deorece în perioada 6 mai – 26 iunie 2016 a participat în calitate de candidat la alegerile locale pentru mandatul 2016 – 2020, fără ca raporturile de serviciu aferente funcţiei publice de inspector în cadrul Primăriei comunei Voila să fie suspendate.

Astfel, acesta a încălcat dispozițiile art. 95, alin. (1), lit. d) din Legea nr.188/1999, coroborate cu dispozițiile art. 97, alin. (2), lit. a) din Legea nr. 161/2003.

Pe lista celor 8 mai figurează: primarul comunei Corni – judeţul Botoşani, un consilier local din cadrul comunei Tarcău – judeţul Neamţ, un consilier local din cadrul comunei Poeni – judeţul Teleorman, un consilier local din cadrul comunei Mărgăriteşti – judeţul Buzău, un contabil şef (funcţionar public) din cadrul Primăriei Şcheia – judeţul Suceava, un director executiv adjunct al Centrului județean Maramureș din cadrul APIA, un funcționar public din cadrul Consiliului Județean Gorj.

Persoanele evaluate au fost informate despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris, se precizează în comunicatul ANI. Primarul comunei Voila şi alte două persoane evaluate nu au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.
One thought on “ANI l-a găsit incompatibil pe primarul comunei Voila

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *