Pentru că avem multe de spus!

.

Apă Canal Sibiu va prelua în concesiune reţeaua de apă şi canalizare a comunei Voila


ing. Vasile Manta

dir. Vasile Manta

În acest an reţeaua de apă şi canalizare a comunei Voila va intra în administrarea operatorului Apă Canal Sibiu. Comuna Voila este ultima unitate administrativ-teritorială din Ţara Făgăraşului care a intrat în Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară ,,Asociaţia de apă” Sibiu. Cu Voila, sunt 5 comune din zona Făgăraşului care aparţin de acest operator regional, plus municipiul Făgăraş.

Operatorul numără 32 de unităţi administrativ-teritoriale de pe raza judeţulor Sibiu (26) şi Braşov (6).

,,La ora aceasta, pe lângă municipiul Făgăraş, noi (n.r. Apă Canal) distribuim şi facturăm individual pentru următoarele localităţi: Iaşi – Săvăstreni – Săsciori din comuna Recea, Beclean – Hurez – Luţa din comuna Beclean, Ludişor – Voivodeni din comuna Voila şi Pojorta din comuna Lisa. Sunt şi două cazuri în care facturăm la nivel de primărie şi nu la nivel de populaţie. Este vorba de Primăria Voila pentru satele Voila, Cincşor şi Dridif şi Primăria Şoarş pentru satuul Rodbav. În cazurile acestea primăriile sunt cele care recuperează banii de la populaţie. Pe măsură ce preluăm sau realizăm reţelele de apă, începem şi facturarea individuală. Anul acesta urmează să fie preluată reţeaua de apă şi canalizare de la Voila. În primul trimestru din acest an preluăm reţeaua de la Dridif, urmând apoi să preluăm pe rând şi din restul localităţilor aparţinătoare”, a precizat ing. Vasile Manta, directorul sucursalei făgărăşene a Apă Canal Sibiu.

Voila

Voila

După preluare, reţeaua de apă şi canalizare de la Voila va funcţiona similar cu cea a Făgăraşului, în sensul că extinderea ei sau reparaţiile necesare la reţea vor fi realizate de operatorul concesionar şi nu de către autoritatea locală ca şi până acum.

Comunele făgărăşene care se află în ADI Sibiu sunt prinse într-un proiect finanţat în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare (POIM), pentru perioada 2014 – 2020, urmând ca cel mai probabil de la anul să aibă loc lucrări de amploare la reţeaua de apă de pe sate, după cum susţine ing. Manta.

Operatorul regional de apă şi canalizare este prezent în judeţul nostru din vara lui 2009, de când a preluat municipiul Făgăraş şi câteva localităţi limitrofe, deservind la această oră în Ţara Făgăraşului circa 40.000 de locuitori.
One thought on “Apă Canal Sibiu va prelua în concesiune reţeaua de apă şi canalizare a comunei Voila

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.