Aproape 1.000 de litri de apă s-au împărţit la Făgăraş după slujba de Bobotează


  • A devenit deja o tradiţie ca în 6 ianuarie, de Bobotează, preoţii din Făgăraş să se adune lângă lacul Cetăţii pentru a oficia slujba de sfinţire a apelor.

Și duminica aceasta, 6 ianuarie 2020, de la ora 12.00, preoţii din mai multe biserici din Făgăraş s-au întâlnit la lac, acolo unde a avut loc slujba de sfinţire a apelor.

Un sobor de 9 preoţi o oficiat slujba de Bobotează din acest an.

Tot în cadrul acestei ceremonii a fost sfințită și apa din lacul cetății.

Sute de făgărășeni au ținut să participe la această procesiune.

Șapte butoaie cu apă, a câte 140 de litri fiecare (980 de litri în total), au fost pregătite pentru ca toți credinciosii să poată să ducă acasă aghiasma mare.

Forțele de ordine din Făgăraș au fost pregătite să intervină pentru orice situație de necesitate care ar fi putut avea loc. Din fericire, nu s-a întâmplat niciun incident. Spre desosebire, anul trecut o femeie s-a simţit rău din cauza îmbulzelii.

Deşi în mod tradiţional în această zi din an este frig, de unde şi expresia deja consacrată de ,,gerul Bobotezei”, anul acesta vremea a fost bună, a fost soare, iar oamenii au putut asista la slujbă în număr mare.

Și în satele din Țara Făgărașului au fost organizate slujbe de sfințire a apelor. În unele sate, potrivit tradiției, pentru a-și dovedi rezistența, mai mulți tineri se aruncă în ape după crucea aruncată de preot. La Făgăraş nu se obişnuieşte să se arunce crucea în lacul Cetăţii.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.