Aproape 100 de donatori ajută spitalul din Făgăraș în lupta cu coronavirusul


Campania de strângere de fonduri, lansată de Fundația Comunitară Țara Făgărașului, pentru cumpărarea de echipamente la Spitalul Municipal ,,Dr. Aurel Tulbure”, adună tot mai mulți donatori pe măsură ce trec zilele. S-au depășit chiar granițele României în cadrul acestei campanii, strângându-se bani de la oameni care lucrează în afara țării și de la companii de peste hotare.

Cristiana Metea – preşedinte FCTF

Până la ora aceasta s-au strâns 395.575 lei de la persoane individuale și firme, în total fiind aproape 100 de donații. Toți aceși bani s-au dus în contul Fundației Comunitare Țara Făgărașului, iar de acolo au plecat mai departe spre diverși furnizori sau distribuitori de aparatură medicală.

,,Până la această oră am reușit să comandăm 2 ventilatoare pentru secția ATI, cu bani primiți de la BRD, un alt venitalor pentru Unitatea de Primiri Urgențe și un defibrilator. Acestea au fost comandate la o firmă românească ce le aduce din străinătate. Urmează să ajungă în a doua jumătate a lunii aprilie. Apoi, la o firmă din Codlea, am comandat 550 de combinezoane pentru personalul medical. O altă comandă pe care am făcut-o vizează 1.000 de măști tip FFP3, care se aduc din afara României”, a declarat Cristiana Metea, directorul FCTF.

Doi români care lucrează la Apple au făcut donații

Printre cei care au donat în cadrul campaniei se numără și Fundatia Regen, în care activează doi români care locuiesc în SUA, California, și lucrează la Apple: Aura Parish și David Dobrin.

Aceștia au donat în nume personal, au obținut o donație din partea firmei Apple și o altă donație în numele Fundației Regen, strângându-se în total suma de 24.000 de dolari.

„Părinții mei sunt membri ai comunității făgărășene și prezintă un risc ridicat de complicații în cazul în care COVID-19 ar ajunge la vreunul dintre ei. Sunt foarte conștientă de nevoile mari pe care le are spitalul local de echipamente esențiale pentru a putea lupta în combaterea acestei crize si a putea interveni în salvarea unor vieți precum ale părinților mei, ale personalului medical și ale primilor infectați care vor apărea. Pur și simplu nu am putut sta de-o parte, știind că ne putem implica, chiar și de departe, noi înșine fiind în carantină în SUA. Da, chiar dacă acest virus ne-a izolat unii de ceilalți din punct de vedere fizic, am convingerea ca nu are nicio șansă să ne împiedice inimile să ne iubim și să ne îngrijim unii de alții și în special de cei de acasă”, a declarat Aura Parish – California, SUA

„Desi am crescut în Statele Unite, sunt român și inima mea a bătut dintotdeauna pentru România. Am avut oportunitatea să vin în vizită în fiecare an începând din 2012 și m-am implicat ca voluntar la Fundația Regen din Făgăraș, cât și la alte organizații. Am ajuns să cunosc multe persoane din comunitatea făgărășeană și multi copii, în timpul taberelor de vară. Am decis să mă implic, deoarece am realizat că este încă o oportunitate de a susține acele persoane pe care am ajuns să le îndrăgesc de-a lungul anilor și de a oferi speranță”, a precizat David Dobrin, California, SUA.

Parohia Ortodoxă Lisa a făcut o donație

Enoriașii din Parohia Ortodoxă Lisa nu au stat cu mâinile în sân când au văzut ce nevoi are sistemul medical în lupa nedreaptă cu acest virus.

Oamenii au contribuit la fondul „Împreună pentru sănătate” al Fundației Comunitare Țara Făgărașului cu suma de 12.564 lei.

„Prin aceasta donație, noi, credincioșii Parohiei Ortodoxe Lisa, dorim sa ne alăturăm celor care fac eforturi pentru a dota Spitalul din Făgăraș cu ventilatoare și echipamente de protecție. Pentru că noi credem că doar împreună putem fi puternici”, au declarat Cristina și Sergiu Dudan.

 

BRD, pe lista donatorilor

aici se pot face donațiile

O altă finanțare a venit de la BRD Groupe Societe Generale. Cu banii primiți de la această bancă au fost comandate cele 2 ventilatoare pentru secția ATI, fiecare aparat având o valoare de 18.000 de euro.

Iniţial, FCTF a demarat o campanie de strângere de fonduri pentru un singur aparat de ventilare de acest tip şi își propusese să strângă 100.000 de lei. Printre primele donații mai mari primite la debutul campaniei a figurat cea de la BRD, ceea ce i-a determinat pe membrii Fundației să aibă încredere că această campanie va depăși limitele propuse la început. Și, tocmai de aceea, campania a continuat și a depășit limitele inițiale de trei ori până acum.

 

Alte firme care au donat pentru spital

Lista donatorilor din cadrul acestei campanii se apropie de 100 de nume. Mulți sunt persoane fizice, adică donatori anonimi. Mai sunt, însă, și firme, în mare parte din Făgăraș, care au dorit să contribuie prin donațiile lor la achiziționarea de aparatură pentru unitatea medicală din Făgăraș.

A&V2000 Solution

ACTR Prod

Fry Lapte

Simofarm

STI International

Oliclado

Isoplus Special

Expert Cleaning

Mândra Chic

Dedienne Roumanie

Mavido Impex

Benzinăria Evy

Arkhitekton FG SRL

UPE România

JTTI România

 

Campania de strângere de fonduri a fost inițiată cu aproximativ două săptămâni în urmă și va continua și în perioada următoare.

 

(Cristina Cornilă)
 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.