Artă urbană în centrul orașului


 

  • Timp de o săptămână la Făgăraș s-a desfășurat Săptămâna Mobilității Europene!

Zumba, oră de educație fizică, artă urbană, atelier de chitară, seminarii, concursuri, toate s-au desfășurat la Făgăraș în cadrul Săptămânii Mobilității Europene! Organizat de Primăria Făgăraș, evenimentele din această săptămână au avut ca scop conștientizarea făgărășenilor asupra deplasării alternative – fie că vorbim pe jos, cu autobuzul, bicicleta, trotineta sau alte modalități de deplasare, în afară de mașină!

Una din activitățile din această săptămână a fost și arta urbană. Timp de 2 zile, de la ora 16.00, înarmați cu pensule și voie-bună, mai mulți tineri, coordonați de Nico, au desenat pe asfalt și au transformat o stradă într-un adevărat tablou.

„Ne-am gândit să organizăm un atelier de pictură și să invităm toți copilașii să vină pe strada închisă circulației rutiere și să deseneze, să își dea drumul imaginației. În doar câteva zile au reușit să transforme strada, dar mai ales cele două treceri de pietoni. Volunarii au fost coordonați de Nicoleta Opriș. Am avut și o surpriză, copiii de la cercul de chitară – Protopopiatul Făgăraș, au venit și ne-au încântat și ei. Iar elevii au avut transportul în comun gratuit în această săptămână și au primit și pașapoarte“, ne-a declarat Dacia Săpătoru, Primăria Făgăraș.

Săptămâna Mobilității Europene se va încheia duminică cu ziua fără mașină.

Detalii aiciLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.