Asociația Jugendzentrum Seligstadt, Școala Gimnazială din Recea, un grup de inițiativă de la Colegiul „Aurel Vijoli” și echipa Carul Mare din Sărata – proiecte de aproape 60.000 de lei


Fundația Comunitară Țara Făgărașului (FCTF) anunță câștigătorii „Fondului pentru Comunități  Carpathia”. Patru organizații, instituții de învățământ și grupuri de inițiativă care au propus proiecte cu un impact pozitiv asupra protecției naturii și care contribuie la îmbunătățirea calității vieții membrilor comunităților din Țara Făgărașului vor primi finanțare și suport pentru implementare, în perioada următoare. Termenul limită pentru finalizarea proiectelor finanțate este 30 noiembrie 2023.

Proiectele câștigătoare au fost propuse de Asociația Jugendzentrum Seligstadt, Școala Gimnazială „General Ioan Boeriu” (Recea), un grup de inițiativă din cadrul Colegiului „Aurel Vijoli” și echipa Carul Mare (Sărata).

„Legați de natură – Training cu familii tinere”, Asociația Jugendzentrum Seligstadt
Proiectul își propune sensibilizarea familiilor tinere privind importanța păstrării unui mediucât mai curat și impactul sistemului forestier asupra oamenilor, prin educație non-formală în natură.

„Parcul de lectură Amfiteatrul verde”, Școala Gimnazială „General Ioan Boeriu”, Recea
Proiectul își propune amenajarea unui spațiu de lectură, cursuri în aer liber și evenimente, pentru elevii școlii și comunității locale din Recea.

„Planeta Vie”, grup de inițiativă din cadrul Colegiului „Aurel Vijoli”
Proiectul se adresează celor aproape 1.000 de elevi ai colegiului, pe care își propune să îi implice în activități care vizează protejarea naturii, colectarea selectivă și reciclarea deșeurilor, conservarea naturii și a resurselor naturale, analiza factorilor biotici și abiotici din zonă.

„Grădină educațională”, echipa Carul Mare, Sărata
Proiectul își propune crearea unei grădini de tipul learning garden, care să utilizeze principiile permaculturii, pentru a-i ajuta pe tineri să învețe despre sustenabilitate și schimbări climatice.

Valoarea totală a granturilor acordate celor 4 proiecte este 59.468 lei.

„Fondul pentru Comunități Carpathia” este un program al Fundației Conservation Carpathia, implementat la nivel local de Fundația Comunitară Țara Făgărașului (FCTF), care oferă anual granturi și burse ONG-urilor, grupurilor de inițiativă și elevilor din comunitățile Țării Făgărașului. FCTF lansează înscrierile pentru finanțarea proiectelor (secțiunea granturi) care au în centrul lor natura din Țara Făgărașului și vizează educația pentru mediu / biodiversitate. Valoarea totală a „Fondului pentru Comunități Carpathia” (secțiunea granturi) este de 65.000 de lei. Bugetul minim al unui proiect este de 10.000 de lei, iar valoarea maximă este de 17.500 de lei.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.