Pentru că avem multe de spus!

.

some text

Asociația Partida Romilor îți dă recomandarea pentru înscrierea la facultate sau la master


intalnire partida romilor femei2Tinerii de etnie romă din Făgăraș și Țara Făgărașului care doresc să urmeze o facultate sau un master, se pot adresa reprezentanților Asociației Partida Romilor, filiala Făgăraș!

Și asta întrucât Ministerul Educației acordă pentru anul universitar 2018 – 2019 un număr de locuri pentru persoanele de etnie romă, iar de la sediul Asociației din Făgăraș cei interesați pot obține o recomandare în acest sens. Repartizarea locurilor pentru candidații romi presupune ca aceștia să obțină media minimă de admitere la concurs. Odată intrați, tinerii romi nu vor plăti taxe de școlarizare pe durata studiilor. Locurile sunt subvenționate de la bugetul de stat.

Asociația Partida Romilor Pro Europa desfășoară si anul acesta campania educațională SOS COPIII ROMI. Această campanie presupune eliberarea de recomandări elevilor din clasa a XII-a și studenților, care doresc să urmeze cursurile de masterat. Recomandările se eliberează gratuit la cele două sedii ale Asociației din Făgăraș și Brașov. Printre facilitațile de care tinerii pot beneficia se numără și scutirea de la plata taxelor școlare, precum și posibilitatea de a intra pe locurile de la facultăți, indiferent de medie. Pentru mai multe informații cei interesati ne pot contacta la numărul de telefon 0761735100“, ne-a spus Ionuț Androne, Asociația Partida Romilor Pro Europa Făgăraș.

Anul acesta Universitatea Transilvania din Brașov are disponibile 18 locuri la programele de licență și 8 locuri pentru programele de masterat.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.