Pentru că avem multe de spus!

.

some text

Astăzi este cea mai deprimantă zi a anului. Cea mai fericită va fi în 19 iunie


Pentru că întruneşte condiţiile stabilite de un psiholog britanic, ziua de 20 ianuarie devine „lunea albastră“, cea mai deprimantă zi din anul 2020.

În 2005, psihologul Cliff Arnall, fost profesor la Universitatea Cardiff din Marea Britanie, a venit cu o formulă menită să prezică cea mai deprimantă zi a anului. Ecuaţia lui sugerează că a treia zi de luni din ianuarie – care anul acesta pică pe 20 ianuarie – este cea în care nefericirea atinge punctul culminant.

Pentru a ajunge la această concluzie, psihologul a analizat o combinaţie de factori şi consideră că „depresia colectivă“ din a treia zi de luni din an ar fi cauzată de condiţiile meteorologice, nivelul datoriilor acumulate, câte zile au trecut de la sărbătorile de iarnă, câte zile au trecut de la încălcarea obiectivelor trasate pentru noul an şi nivelul scăzut de motivaţie.

În ianuarie, organismul uman se resimte după consumul de alcool şi de ciocolată din luna decembrie, conturile bancare sunt aproape de cota de avarie din cauza cadourilor de Crăciun şi a petrecerilor de Revelion. În plus, vor mai trece câteva luni până când lumina diurnă va creşte considerabil, iar nivelurile de vitamina D din organism vor putea să se regenereze prin expunerea naturală la razele solare.

Drept urmare, oamenii manifestă o stare de tristeţe, de letargie şi consumă carbohidraţi în exces.

Pe de altă parte, pentru persoanele care preferă să vadă întotdeauna partea plină a paharului, ianuarie este luna în care oamenii îşi stabilesc obiective noi, încep o serie de activităţi interesante şi se supun unui proces de reevaluare în speranţa obţinerii unor rezultate optimiste în următoarele 12 luni.

În 2020, potrivit aceluiaşi calcul, cea mai fericită zi a anului va corespunde datei de 19 iunie, a treia vineri din luna respectivă.

Foto: ziarmm.ro

 


Articole similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.