Pentru că avem multe de spus!

.

Astăzi încep înscrierile la Evaluarea Naţională


Începând de luni, 4 iunie, absolvenţii de clasa a VIII-a se pot înscrie la Evaluarea Naţională, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale. ]n intervalul 4-8 iunie, toți absolvenții de gimnaziu trebuie să depună la secretariatul școlii o cerere. scoala

La Evaluare se pot înscrie și absolvenți de gimnaziu din seriile anterioare care nu au participat în nicio sesiune la unul din examenele naționale.

Cursurile elevilor de clasa a VIII-a se finalizează pe 8 iunie, urmând ca pe 11 iunie să aibă loc proba scrisă la limba şi literatura română.

Pe 13 iunie se va susţine proba scrisă la matematică, iar pe 14 iunie elevii din partea minorităţilor naţionale vor participa la proba scrisă la limba şi literatura maternă, scrie antena3.ro.

Rezultatele se vor afişa pe 19 iunie, iar contestaţiile vor putea fi depuse în aceeaşi zi în intervalul 14.00-19.00.

Soluţionarea contestaţiilor se va face între 20-22 iunie, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 23 iunie.

Examenele încep la ora 9:00, moment în care profesorii asistenți deschid plicurile sigilate cu varianta de subiecte multiplicată. Elevii trebuie să intre în sălile de examen până cel târziu la ora 8.30 – după această oră, accesul elevilor nu mai este permis.

Durata fiecărui examen din cadrul Evaluării Naționale este de 120 de minute, din momentul primirii subiectelor de către elevi.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.