Pentru că avem multe de spus!

.

Aurelian Curticăpean, pe podium la competițiile de atletism și înot!


  • Au fost două zile incredibile pentru profesorul de sport făgărășean Aurelian Curticăpean! În weekendul care a trecut a reușit să participe la două competiții sportive, una de atletism și una de înot și la ambele s-a întors cu medalii!

Sâmbătă, la Complexul Sportiv Ana Maria Pop din Ploiești s-a desfășurat concursul internațional de înot Cupa Shark’s Swimming Masters, editia a-V-a. La start au fost peste 140 de sportivi din 20 de cluburi atât din țară, cât și din străinătate. Reprezentantul Făgărașului, legitimat la Clubul Sportiv Tribeach Brașov a reușit rezultate foarte bune la toate cele trei probe înotate. Astfel, Aurelian Curticăpean a ocupat locul al III-lea la 100 bras, locul V la 50 fluture cu un nou personal best și un loc IV la 100 m mixt, toate la categoria 40 – 44 de ani.

De asemenea, Aurelian Curticăpean este campion național la proba de săritura în lungime, categoria 40+! Asta după ce a participat duminică, 23 februarie, la Campionatul Național de Atletism Masters în sală, organizat la București. Tot la acest campionat național de atletism a ocupat și locul IV la proba viteză 200 m plat, alergată și cronometrată oficial pentru prima dată. Ambele probe au îndeplinit baremul de performanță impus de Federația Română de Atletism. „Sunt legitimat din august 2019 la Clubul Sportiv COLȚEA 1920 Brasov, condiție pentru a putea participa la un concurs oficial de atletism masters. Participarea și încumetarea de a susține probe atletice tehnice, fără a avea pistă sintetică de atletism pentru antrenamentul specific cu alergare în ghete prevăzute cu cuie, reprezintă încă o dovadă că, prin voință, pregătire și pasiune pentru mișcare se pot obține rezultate frumoase. La primul Campionat Național de atletism în aer liber din august 2019, am reușit două locuri de vicecampion național la aruncarea suliței ( 800 gr) și la lungime, ambele la categoria de vârstă 40+. Recomand practicarea atletismului în scop sanogen pentru beneficii de ordin funcțional, somatic și psihologic. Energia obținută, bucuria și încrederea câștigate în astfel de experiențe merită să fie descoperite de orice doritor preocupat de sănătate și un stil de viață echilibrat. Recomandarea mea este de a face cât mai multă lume alergare și sport în general. Vârsta este doar un număr și tot ce contează este atitudinea! “, a explicat profesorul Aurelian Curticăpean.

Sportivul făgărășean se pregătește acum pentru următorul campionat național la înot, Campionatul Masters, care va avea loc în luna martie.

(A.R.)Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.