Avem Covid și în Făgăraș! Femeia depistată pozitiv a luat infecția de la un  nepot din Sibiu


Vinerea trecută a fost confirmat la Făgăraș primul caz de Covid-19.  Este vorba despre o femeie de 70 de ani, care a luat coronavirus de la un nepot din Sibiu.

,,Doamna în cauză a fost acum 8-10 zile la Sibiu, unde a luat contact cu un nepot, despre care s-a confirmat ulterior că avea Covid-19. Ea a venit apoi la noi la spital, fiind pacientă în programul de hemodializă. A spus că a fost plecată la Sibiu, a spus că nepotul său a fost confirmat pozitiv, astfel încât i i s-a făcut și ei testul de sânge la noi la spital, care a ieșit pozitiv. Pacientei i s-a făcut ședința de hemodializă în containerul amenajat pentru triaj. Aceasta se află acum internată la Brașov, iar contacții ei direcți de la spital, respectiv medici și asistente, au fost testați. Așteptăm rezultatele analizelor”, a explicat dr. Mihaela Pandrea, managerul spitalului municipal.

 

5.000 de teste la Făgăraș. Toate negative până acum

Spitalul ,,Dr. Aurel Tulbure” a efectuat, de la începutul pandemiei și până în momentul de față, 5.000 de teste. Potrivit sursei citate, toate au ieșit negative.

Sunt testați toți pacienții care ajung la Unitatea Primiri Urgențe (UPU), înainte de alte formalități medicale. Au fost testați și cei aproximativ 500 de angajați ai unității spitalicești.

Din fericire, până la femeia diagnosticată vinerea trecută, toate testele au ieșit negative.

,,Față de alte categorii de persoane pe care le-am testat o singură dată, personalul și pacienții de la Dializă sunt testați o dată la două săptămâni. Recoltăm probele la Făgăraș și le trimitem la Brașov pentru teste PCR. Celelalte teste de care am vorbit mai sus se fac la Făgăraș. La centrul de Dializă din Făgăraș avem 40 de persoane”, a spus dr. Pandrea.
 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.