Pentru că avem multe de spus!

.

Medicii și asistentele de spital, care au intrat în contact cu făgărășeanca diagnosticată cu Covid, nu au fost infectați.


Medicii și asistentele de la Spitalul Municipal ,,Dr. Aurel Tulbure”, care au intrat în contact cu făgărășeanca diagnosticată zilele trecute cu Covid-19, nu au fost infectați.

Rezultatele testelor au ieșit ieri și au fost negative pentru personalul medical care a stat în preajma pacientei infectate.

Vă reamintim că vinerea trecută a fost confirmat la Făgăraș primul caz de Covid-19.  Este vorba despre o femeie de 70 de ani, care a luat coronavirus de la un nepot din Sibiu.

,,Doamna în cauză a fost acum 8-10 zile la Sibiu, unde a luat contact cu un nepot, despre care s-a confirmat ulterior că avea Covid-19. Ea a venit apoi la noi la spital, fiind pacientă în programul de hemodializă. A spus că a fost plecată la Sibiu, a spus că nepotul său a fost confirmat pozitiv, astfel încât i i s-a făcut și ei testul de sânge la noi la spital, care a ieșit pozitiv. Pacientei i s-a făcut ședința de hemodializă în containerul amenajat pentru triaj. Aceasta se află acum internată la Brașov, iar contacții ei direcți de la spital, respectiv medici și asistente, au fost testați. Așteptăm rezultatele analizelor”, a explicat ieri dr. Mihaela Pandrea, managerul spitalului municipal.

Tot ieri au venit și rezultatele testelor și, din fericire, au fost negative.

Spitalul ,,Dr. Aurel Tulbure” a efectuat, de la începutul pandemiei și până în momentul de față, 5.000 de teste: pentru pacienții care s-au prezentat la UPU, pentru medicii, asistentele, infirmierele și personalul administrativ al unității.
 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.