Pentru că avem multe de spus!

.

BAC 2019: A început simularea la limba română


bacElevii din clasele a XI-a şi a XII-a au început luni, 18 martie, sesiunea de simulare a examenului de bacalaureat 2019. Prima probă este cea de limba şi literatura română. După desfășurarea probelor, subiectele și baremele lor de corectare vor fi publicate, ca în fiecare an, în secțiunea dedicată de pe site-ul Ministerului Educației Naționale.

Simularea examenelor de Bacalaureat 2019 se va desfășura la nivel național, ceea ce înseamnă că testarea se va desfășura la aceeași oră în toate liceele din țară, cu aceleași subiecte și cu așteptarea la simulare a tuturor celor 300.000 de elevi de clasele a XI-a și a XII-a.

Noul ordin dat de Ministrul Educației aprobă organizarea simulării examenului de bacalaureat 2019 „pentru familiarizarea elevilor cu rigorile  unui examen de bacalaureat național și cu scopul de a optimiza rezultatele obținute de către elevii din învățământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale/liceale”.

CALENDAR SIMULARE BACALAUREAT 2019

Simulare probe scrise ale examenului de bacalaureat

18 martie 2019 Proba E) a) – probă scrisă – Limba şi literatura română

19 martie 2019 – PRoba E) b) – probă scrisă Limba şi literatura maternă

20 martie 2019 Proba E) c) proba scrisă – proba obligatorie a profilului

21 martie 2019 – Proba E) d) – probă scrisă – proba la alegere a profilului şi specializării (se organizează numai pentru elevii clasei a XII-a)

29 martie 2019 – Afişarea rezultatelor.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.