Biblioteci rurale din Țara Făgărașului, la emisiunea „România, te iubesc“


Zona rurală din Țara Făgărașului, dar mai ales bibliotecile, a ajuns în atenția reporterilor de la emisiunea „România, te iubesc“, difuzată pe Pro Tv. Alexandru Dima a ajuns, sâmbătă dimineața, în zona Jibert – Dacia – Dăișoara – Crihalma, aici unde a stat de vorbă cu oameni care crează cultură! Adică cu cei implicați direct în înființarea unor biblioteci rurale

pr. Iulian Ungureanu, Alex Dima, Florin Bucuțea

De 1 decembrie, marți, mai precis, la Pro Tv se va vorbi despre zona Făgărașului și despre oamenii faini care deschid biblioteci. Totul în cadrul emisiunii „România, te iubesc“. Filmările au avut loc în acest sfârșit de săptămână la Jibert, Dacia, Crihalma, Dăișoara.

Au venit cei de la România, te iubesc, la noi în zonă, sâmbătă, 14 noiembrie. Tot ce pot să vă spun este că le-a plăcut tare mult aici și de 1 decembrie zona noastră va fi pe Pro Tv. Nu vă pot dezvălui mai mult, ar trebui să vă uitați, va fi o surpriză. S-a discutat, totuși, de bibliotecile pe care le înființăm, deschidem și, apoi, gestionăm, din Dăișoara, Jibert, Dacia și Crihalma. La Dăișoara funcționează de ceva timp o bibliotecă, dar și un muzeu. Acum suntem pe care să o deschidem și pe-a doua, cea de la Jibert. Aici mai avem de așezat 5.000 de volume, dar și de primit rafturi pe care să le așezăm. Sunt, de asemenea, și 8 calculatoare perfect funcționabile, cu tot ce trebuie. Primăria din Jibert s-a implicat foarte mult, a amenajat clădirea, a dat acum comandă și pentru celelalte rafturi.Însă la Jibert cel care a pus extrem de mult suflet a fost preotul Iulian Ungureanu, el este omul din spatele bibliotecii din Jibert. În lucru avem acum biblioteca din Crihalma, a treia pe care o vom deschide. Suntem și aici la stadiul de strangere de cărți, primim multe astfel de telefoane. Aici, primarul comunei Comăna, Viorel Grusea, a pus la dispoziție un spațiu în căminul cultural și deja s-au primit 600 de volume, cea care le strânge este prof. Raluca Roncea. Apoi o vom deschide și pe cea de la Dacia, împreună cu Iulia Polexa și mama ei, care este învățătore“, a spus Florin Bucuțea, cel care a inițiat deschiderea primei biblioteci din Dăișoara.

Până acum, biblioteca din Dăișoara numără mai bine de 5.000 de volume, iar cea de la Jibert aproape 10.000 de volume.

(Alina ROMAN)Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.