Bicicliștii, invitați la turul Făgărașului!


  • Duminică, de la ora 17.00, bicicliștii sunt invitați la un tur al Făgărașului! Totul în cadrul Săptămânii Mobilității Europene.

Un concurs de trotinete și un tur al Făgărașului cu bicicletele vor încheia Săptămâna Mobilității Europene. Duminică, când va avea loc și Ziua fără mașină, reprezentanții Primăriei Făgăraș invită atât copiii, cât și adulții la un concurs de triciclete și la un tur al Făgărașului cu bicicleta.

Astfel, de la ora 09.30, pe strada închisă circulației rutiere va avea loc un concurs de triciclete organizat de profesorul Ioan Crâznic. Iar de la ora 17.00 va avea loc turul Făgărașului pe bicicletă. Însoțiți de polițiștii locali, biciliștii vor pleca din fața Cetății Făgăraș pe traseul strada Mihai Viteazu, strada Republicii, strada Doamna Stanca, sens giratoriu, strada Octavian Paler, strada 13 Decembrie, șoseaua Combinatului, strada Ciocanului, strada mircea Eliade, strada Ion Creangă, strada Negoiu, strada Câmpului, sens giratoriu spre strada Azotului, strada Oltului, strada Tăbăcari și retur, strada Mihai Viteazu, sosire.

Evenimentul este destinat bicicliștilor în vederea promovării acestui mijloc de transport nepoluant.

Ziua de 22 septembrie  este declarată ziua europeană fără mașină! Iar prin aceste acțiuni se  dorește să se atragă atenția că numărul bicicliștilor a crescut și că sunt utilizatori nevulnerabili în trafic.

Până la sfârșitul acestei săptămâni făgărășenii pot circula gratuit cu autobuzul municipiului. Iar elevii au fost, de asemenea, încurajați, să meargă la școală în autobuzul pietonal (vezi video).
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.