Pentru că avem multe de spus!

.

Bikeathon 2018. Susțineți proiectul „Ghiozdănelul călător“


ghiozdanelul calatorDoar trei zile ne mai despart de termenul limită până la care mai puteți înscrie un proiect pe care îl susțineți cu tărie la concursul de biciclete Bikeathon 2018, organizat de Fundația Comunitară Țara Făgărașului. Ultima zi de înscriere este 28 februarie. Până acum au fost înscrise și acceptate 8 proiecte. Iar organizatorii așteaptă în continuare proiecte până la finele lunii februarie.

Noi am vrea să vă vorbim despre un anume proiect, „Ghiozdănelul călător“, inițiat de „Cutiuța călătoare“.

Cinci tinere vor să dăruiască mai multor elevi aflați în situații de risc de abandon școlar câte un ghiozdan ce va fi dotat cu rechizite și cu câteo trusă de igienă personală. De asemenea, tinerele doresc să îi prijine și pe părinții copiilor.

Ana Borca

Ana Borca

Prin acest proiect dorim să prevenim fenomenul de absenteism școlar, dar și să sensibilizăm comunitatea și, totodată, să o implicăm în susținerea micilor școlari și ai familiilor acestora. Ghiozdanele care vor fi achiziționate sunt ortopedice, ergonomice și rezistente, recomandate de Societatea Română de Pediatrie“, ne povestește Ana Borca, unul din inițiatorii proiectului „Ghiozdănelul călător“.

Beneficiarii direcți ai proiectului sunt 35 de copii cu risc de părăsire timpurie a școlii, cu vârste cuprinse între 6-12 ani, din satele Mândra, Ohaba, Șoarș, Șona. Iar beneficiarii îndirecți sunt 18 familii, comunitatea din care fac parte copiii, dar și societatea în care ei trăiesc.

Astfel, puteți pedala pe 9 iunie, câne este ziua cea mare, pentru a susține acest proiect. Startul se va da din fața Cetății Făgăraș, iar bicicliștii se vor putea înscrie la 4 curse: cursa de 72 de kilometri, cursa de 46 de kilometri, cursa de 22 de kilometri şi cea de 10 kilometri. De asemenea, se va organiza, ca în fiecare an, cursa pentru copii, desfăşurată în jurul Cetăţii Făgăraş.

Ce este „Cutiuța călătoare“? 

Cutiuța călătoare este un proiect prin care se pot face mici bucurii copiilor cu neajunsuri din satele Țării Făgărașului, de ziua lor de naștere, de Paști, de Crăciun. Cadourile lor provin de la voi, cei care aveți inimile deschise și pline de dragoste. Cadourile se vor cumpăra în funcție de vârstă (și eventual preferința) copilului și pot fi , spre exemplu: un articol vestimentar, o jucărie, o carte, rechizite, un tort, etc. ( articolele trebuie să fie noi și cumpărate cu gândul de a dărui așa cum ți-ai dori să primești).

Anca Bâtiu

Anca Bâtiu

Mulți copii poate nici nu știu ce înseamnă zi de naștere, nu au primit un tort sau un cadou frumos împachetat de ziua lor sau de Crăciun, iar părinții lor sunt prinși de grija zilei de mâine, cu necazuri și multe lacrimi. De Crăciun 2017 dragostea noastră a tuturor s-a concretizat în multe dovezi și cadouri, aducând multă bucurie și speranță în sufletele copiilor. Pentru ei, pentru bucuria lor și sufletele lor curate vă îndemn să dăruim puțin din puținul nostru și să fim mai buni…nu doar de Crăciun“, ne mai spune și Anca Bâtiu, unul din inițiatorii Cutiuței călătoare.

Tinerele care fac parte din proiectul „Cutiuța călătoare“ sunt: Ana Borca, Anca Bâtiu, Cristina Ciuc, Ileana Mirică și Andreea Giurgiu.

(Alina ROMAN)

 

 
One thought on “Bikeathon 2018. Susțineți proiectul „Ghiozdănelul călător“

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *