Biserica din Luţa a fost resfinţită


Biserica „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din localitatea Luța a fost resfințită duminică, 3 martie 2019.

Slujba religioasă a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, din care au făcut parte protopopul de Făgăraș, Marius Corlean, parohul Sebastian Ivan și alți slujitori ai sfintelor altare. Locașul de cult a fost târnosit cu Sfântul și Marele Mir, apoi a fost sfințită Sfânta Masă, în piciorul căreia s-au așezat moaște.

Părintele Mitropolit a săvârșit mai apoi Sfânta Liturghie împreună cu soborul de preoți și diaconi. Răspunsurile liturgice au fost date de grupul „Anatoly” din Brașov.

Credincioșii din sat au participat în număr mare la momentul de sărbătoare pentru comunitate și s-au bucurat pentru finalizarea și încununarea lucrărilor de renovare la biserica lor.

La final, părintele paroh a fost hirotesit iconom. Adunarea și Consiliul parohial, precum și binefăcătorii locașului de cult au primit din partea ierarhului acte de cinstire.

Părintele Sebastian Ivan a mulțumit tuturor pentru sprijinul acordat în ultimii ani pentru ca biserica din Luța să fie renovată în totalitate la interior și la exterior.

TRINITAS TV – Resfunţirea Bisericii din Luţa

https://www.trinitas.tv/resfintirea-bisericii-din-satul-luta/?fbclid=IwAR0O4lU6d7IXq7LWoWzf3qq5ksiGsIy7MqoqkYLr1ml3Ph9B0AqNwDAcdlI

 

IMG_20190303_080656-560x420

 

 

Foto: Mitropolia Ardealului
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.