Diana Gribincea-Popa: ,,Voi fi directorul Casei de Cultură atât cât va îngădui Dumnezeu!”


Cristina Cornilă: Diana, ai terminat primul an din al doilea mandat de manager al Casei de Cultură. Cum îl auto-evaluezi?

Diana Gribincea-Popa: Anul 2018 a fost un an al bucuriilor culturale, cu peste 60 de evenimente, peste 23.000 de beneficiari, cu multe parteneriate și cu foarte mulți copii care au frecventat cursurile noastre.

Cristina Cornilă: Ce încasări şi ce cheltuieli a avut în 2018 instituţia pe care o conduci?

Diana Gribincea-Popa: Încasările au depășit nivelul anului anterior – 106.829 lei, iar cheltuielile au fost în valoare de 752.212 lei. Doresc să specific faptul că din cultură nu vom avea câștig financiar, ci vom avea un altfel de câștig. Cu cât investim mai mulți bani în realizarea de evenimente frumoase, cu atât mai mulți oameni frumoși vom putea forma pentru viitor.

Cristina Cornilă: La capitolul dotări, ce i-ar mai lipsi Casei de Cultură?

Diana Gribincea-Popa: Casa municipală de Cultură Făgăraș a avut parte de mai multe reparații și igienizări în perioada 2008 – 2014, dar acestea nu au fost tocmai bine făcute. Primăria Făgăraș a depus un proiect spre finanțare europeană pentru reabilitare totală a instituției și sperăm ca acest proiect să transforme Casa de Cultură Făgăraș într-un centru cultural mult mai primitor.Diana Gribincea

Cristina Cornilă: Cât de bogat va fi anul acesta în evenimente?

Diana Gribincea-Popa: Anul 2019 va fi bogat în evenimente dacă va rândui Bunul Dumnezeu. Eu îmi doresc să aduc în fața publicului făgărășean cât mai multe evenimente frumoase, de înaltă ținută, care să le bucure sufletele și să-i mai scoată din cotidianul mult prea trist….uneori.

Cristina Cornilă: Pentru că am observat o groază de spectacole pentru copii pe scena Casei de Cultură, mă gândesc la statutul tău de mamă. Povesteşte-mi cum decurge o zi de vacanţă sau de weekend într-o familie cu două fete?

Diana Gribincea-Popa: Numai când mă gândesc la minunata experiență, ochii mei cred că încep să lucească de bucurie. Să ai două fetițe, una de un an și trei luni și cealaltă de 15 ani, te face să treci prin stări foarte interesante. Weekend-ul cu cele două fete este plin de iubire, doarece fetițele se iubesc foarte mult și se joacă mult împreună. Mă bucur tare mult că Ana, fata cea mea, are foarte multă grijă de Iris, iar cea micuță o iubește foarte mult. O zi petrecută împreună se desfășoară după cerințele micuței Iris și toți trebuie să ne facem ziua după dorințele și programul ei.

Cristina Cornilă: A venit primăvara şi, odată cu ea, şi dorul de ducă. Dacă de mâine ar începe concediul tău de o săptămână, unde şi cum l-aţi petrece?

Diana Gribincea-Popa: Având în vedere faptul că atât eu, cât și soțul meu, avem locuri de muncă în care lucrăm cu foarte mulți oameni, când vine vorba despre concediu ne dorim foarte mult să mergem în locuri liniștite, unde să ne putem odihni și să ne bucurăm de familia noastră. În momentul acesta în care iarna nu prea vrea să plece din țara noastră cred că mi-ar plăcea să plecăm într-o țară în care să fie foarte cald.

Cristina Cornilă: Unde te vezi peste 10 ani?

Diana Gribincea-Popa: Directorul Casei de Cultură Făgăraș voi fi atât cât va îngădui Dumnezeu și nimeni altcineva. Peste 10 ani mă văd într-un loc în care să pot ajuta și mai mulți oameni, să pot organiza și mai multe evenimente culturale și să pot bucura cât mai multe suflete.

Cristina Cornilă: Dacă Făgăraşul ar avea un brand/un logo (cum e frunza pentru România), ce i s-ar potrivi?

Diana Gribincea-Popa: Mă gândesc acum că România este Grădina Maicii Domnului și, de asemenea, mă mai gândesc la anagrama ,,România = Om în Rai”, citându-l pe Nicolae STEINHARDT. De aici putem realiza un logo din care să reiasă faptul că Făgărașul este situat în puncul O al României, este un loc binecuvântat de Dumnezeu, cu oameni frumoși, cu o cetate care nu a fost niciodată cucerită, cu munții cei mai înalți din țară și care este traversat de râul Olt. Mai pe scurt:

FĂGĂRAȘ – PUNCTUL 0 AL ROMÂNIEI!

NOI SUNTEM INIMA ROMÂNIEI!

Cristina Cornilă: Dă o notă pentru calitatea vieţii culturale din acest oraş!

Diana Gribincea-Popa: Nu aș vrea să dau o notă deoarece aceasta ar trebui dată de către făgărășeni, dar aș vrea să vă arăt un mesaj al unui spectator care s-a mutat din București la Făgăraș în interes de serviciu: ,,Mă bucur că se organizeaza spectacole de calitate la Făgăraş. Sunt un bucureştean venit la Făgăraş în interes de serviciu şi aceste spectacole de teatru, muzică şi balet sunt singura mea alinare spirituală în acest oras in care timpul pare sa se fi oprit uneori. Felicit organizatorii!”

Cristina Cornilă: Vineri, pe 1 martie, a fost realizat în Cetatea Făgăraș un mărțișor însuflețit care a devenit viral pe internet. A fost greu de creat acest eveniment?

Diana Gribincea-Popa: Mărțișorul uriaș din Cetatea Făgăraș s-a realizat datorită muncii în echipă și pe această cale vreau să mulțumesc elevilor și conducerii Colegiului Național Radu Negru, colegului meu – Marius Matei, managerului Muzeului Țării Făgărașului, echipei ”Dăruiește bucurii” și lui Vlad Vasile – Red Video Făgăraș pentru că a fotografiat cu drona mărțișorul format din 365 de elevi. Fotografia are foarte multe distribuiri, a ajuns în presa locală, județeană și națională și pe această cale mulțumesc tuturor oamenilor frumoși din presă pentru că au promovat această idee frumoasă.

O primăvară cu bucurii doresc să urez tuturor!
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.