Pentru că avem multe de spus!

.

Cabana Sâmbăta s-a deschis. La 15 iunie se deschide Cabana Turnuri, iar la 1 iulie și Cabana Podragu


Vești frumoase pentru iubitorii muntelui, prima dintre cabanele din zona Făgărașului s-a redeschis pentru turiști. Este cea de la Sâmbăta, care a doua zi după deschidere va primi primii oaspeți.

Cabana Sâmbata

,,Avem 52 de locuri de cazare la Sâmbăta, dar nu putem caza la capacitate normală, pentru că trebuie să respectăm restricțiile impuse după pandemie. Mâine, sâmbătă, ne vin primii turiști. Sunt vreo 20 la număr și sunt din toată țara. Prețurile pentru o noapte de cazare aici sunt 30-35 de lei, a declarat cabanierul Nae Zdrăilă.

Cabana Sâmbăta se află la 1.400 de metri altitudine și este una din principalele porți de intrare in masiv, atât pentru parcurgerea crestei Fagarașilor, dar și ca punct de plecare către cel mai înalt vârf din țara noastra, Moldoveanu – 2.545 m, situat la 5 ore de mers. Accesul se face din Sâmbăta de Sus. Cabana este deschisă tot anul.

Cabana Turnuri

Dacă nu sunteți printre norocoșii care veți petrece Rusaliile pe munte, mai puteți aștepta până la 15 iunie, când se va deschide cabana Turnuri.

,,Deschidem la jumătatea lunii iunie și avem pentru turiști 3 camere, care în mod normal înseamnă 15 locuri de dormit. Cât timp se impune să respectăm distanțarea socială, nu putem caza mai mult de 2 persoane în aceeași cameră, ceea ce înseamnă 6 turiști simultan. O noapte de dormit aici costă 40 de lei. Îi rugăm pe turiști să facă rezervare înainte și să vină cu saci groși de dormit de acasă, vor primi doar saltea, nu lenjerie și nu pernă, ca să nu existe niciun pericol de răspândire a virsului”, a declarat cabaniera Corina Iosif.

Cabana Turnuri se află la 1.520 de metri înălțime și a fost construită în 1964. Este folosită de cele mai multe ori ca adăpost intermediar pe traseul dintre orașul Victoria și Cabana Podragu, care în timpul iernii nu poate fi parcurs într-o zi. Cabana stă deschisă tot anul.

Se ajunge la Turnuri din cătunul Sumerna sau din orașul Victoria.

Cabana Podragu

La început de iulie se deschide și Cabana Podragu.

,,De regulă, deschideam această cabană prin 20 iunie, dar anul acesta nu pare să se ducă zăpada, așa că am programat deschiderea numai la 1 iulie. Cabana rămâne deschisă până la sfârșit de octombrie. Are în total 40 de locuri de cazare, dar nu le vom folosi pe toate în același timp, din aceleași motive de Covid-19. Ca și la Turnuri, îi anunțăm pe turiști să vină cu saci de dormit. Prețurile la Podragu variază între 45 de lei și 70 de lei de persoană pe noapte, a precizat Corina Iosif.

Cabana Podragu a fost construită acum peste 70 de ani de către Banca Națională a României pentru salariații săi și a fost dată în folosință în 1950. Se află la 2.136 de metri altitudine. Accesul se face din orașul Victoria, pe poteca de picior de pe Valea Arpașului sau pe Muchia Tărâța.

 

Telefoane pentru rezervări

Cabana Sâmbăta: 0757401346 (Nae Zdrăilă)

Cabana Turnuri: 0761878175 (Siggi Schwartz)

Cabana Podragu: 0745319766 (Corina Iosif)

 

 

Text articol: Cristina Cornilă

 




 




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.