Pentru că avem multe de spus!

.

Cabinete de ortopedie pediatrică, nefrologie și un punct de recoltare analize, la Spitalul Municipal!


  • Spitalul Municipal Făgăraș va avea, începând din luna decembrie, noi cabinete. Este vorba despre un cabinet de ortopedie pediatrică și unul de nefrologie. Mai mult, tot din luna decembrie va exista și un punct de recoltare analize.

În acest sens, aleșii locali au votat joi seara, în cadrul ședinței de Consiliu Local, o modificare a structurii organizatorice a Spitalului Municipal Făgăraș, în sensul că au fost adăugate și acestea.

,,Avem o propunere de modificare a structurii organizatorice a Spitalului Municipal Făgăraș în perioada următoare. În sensul că am adăugat un cabinet de ortopedie pediatrică, un cabinet de nefrologie și un punct de recoltare analize. Practic, cabinetul de nefrologie era o propunere mai veche, ne ajută foarte mult pentru Centrul de Dializă al spitalului, în sensul că pacienții noi care încep această terapie pot fi inițiați la Spitalul Municipal Făgăraș și nu mai trebuie trimiși la Brașov pentru a fi inițiați în această procedură. De asemenea, Făgărașul are o reală nevoie de un cabinet de ortopedie pediatrică, în acest moment copilașii care necesită o astfel de consultanță merg la Brașov. Am găsit și un medic care este specializat înortopedie pediatrică și începând cu luna ianuarie sperăm să avem la spital un medic care  să facă această terapie cu copiii. De asemenea, avem și un punct de recoltare analize, era necesar. Spitalul are aparatură pentru a realiza orice tip de analiză și ne dorim în perioada următoare, și după acreditarea laboratorului, să facem analize atât pentru toată populația în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate cu bilet de trimitere, dar și analize medicale contra cost, mai ales că noi asigurărm și wekendurile, și urgențele și avem personal în toate cele trei schimnburi,, ne-a declarat Mariana Câju, președinte CA al Spitalului Municipal Făgăraș.

Cabinet nefrologie: În cadrul compartimentului de hemodializă este asigurată hemodializa pentru un număr de 35 de bolnavi aflați în Programul Național de Supliere Funcției Renale. Există în spital un număr crescut de bolnavi cu afecțiuni nefrologice, care au necesitat consulturi de specialitate nefrologie. Întrucât în prezent nu există paturi și cu această destinație.

Cabinet ortopedie pediatrică: De asemenea, în cadrul Secției de chirurgie generală există compartimentul de ortopedie, actualmente cu 8 paturi, încadrat cu patru medici, specialitatea ortopedie-traumatologie. În cadrul secțției de pediatrie își desfășoarăa ctivitatea un număr de patru medici în specialitatea pediatrie. Gradul de utilizare al acestor compartimente este foarte bun, chiar și așa spitalul se află în imposibilitatea asigurării asistenței medicale în specialitatea ortopedie-pediatrică, fiind puși în situația de a transmite către alte spitale toate fracturile pacienților cu vârsta sub 18 ani.

Punct de recoltare analize medicale: În prezent laboratorul de analize medicale care funcționează la nivelul spitalului asigură servicii medicale pentru pacienții internați și cei care se prezintă la urgențe. Pentru pacienții investigați în cadrul cabinetelor medicilor de familie ori a medicilor specialiști, la momentul actual spitalul nu ofetă posibilitatea  investigării prin analize de laborator, deși singurul impediment pe care îl are acum este cel de înființare a unui punct de recoltare analize medicale.

(Alina ROMAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.