Punct autorizat pentru tăierea animalelor, la Făgăraș!


  • Un punct autorizat pentru tăierea animalelor se va deschide în perioada următoare la Făgăraș. Punctul de lucru va fi la fostul târg de animale, de pe Șoseaua Hurezului.

La noul punct de tăiere a animalelor făgărășenii vor putea cumpăra carne de miel sau de porc, iar producătorii din Țara Făgărașului au posibilitatea să își vândă marfa. Toate aceste serviicii vor respecta noile norme europene.

,,Da, vom deschide un punct autorizat pentru tăierea animalelor, miei, porci, viței, până la 300 kg, acest punct de lucru poate să ofere servicii în acest sens. În bugetul din acest an am prevăzut o investiție de modernizare a târgului de animale, printr-un abator mobil, incinerator, fosă septică autorizată, pentru a putea autoriza acel spațiu, ca toți crescătorii din jurul Făgărașului și cei din Făgăraș, bineînțeles, să vină să își valorifice acolo produsele. Cetățenii din Făgăraș au posibilitatea ca, în fiecare săptămână să vină și să își cumpere produse crescute în gospodării, produse bune, bio, produse de la animale care nu sunt crescute intensiv. La ședința de Consiliu Local de joi seara am completat contractul de locație la Soocietatea SC Piețe Târguri și Oboare, prin darea acelui abator și prin spațiul unde își desfășoară activitatea. Directorul societății Târguri și Oboare va merge la DSV pentru a se autoriza. În funcție de acea autorizație, în cel mai scurt timp noi vom da drumul la spațiu”, ne-a declarat primarul municipiului Făgăraș, Gheorghe Sucaciu.

Practic, acolo se va tăia animalul, se va vinde și se va lși analiza carnea de către un medic veterinar.

Primar Gheorghe Sucaciu

,,SC Piețe Târguri va avea un contract cu concesionarul veterinar al municipiului Făgăraș, va avea contract cu doi măcelari, iar producătorii vin acolo cu animale, cumpărătorii pot cumpăra acolo animalul și au posibilitatea să îl taie la fața locului, așa cum prevăd normele europene. Și pleacă cu carnea în plasă”, ne-a mai explicat edilul.

În județ, dar și în țară, un astfel de punct autorizat nu mai există.

,,Nu cred că mai există nici în țară un astfel de punct autorizat de tăiere a animalelor. Noi ne-am preocupat ca atât producătorii, cât și crescătorii de animale, cât și populația municipiului Făgăraș, să aibă posibilitatea  – producătorii să crească și să își vândă marfa, iar cumpărătorii să cumpere carne și produse din carne cât mai bune”, a completat primarul Sucaciu,

Toate aceste servicii vor fi contra cost.

(Alina ROMAN)
One thought on “Punct autorizat pentru tăierea animalelor, la Făgăraș!

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.