Pentru că avem multe de spus!

.

Cancelarul Germaniei intră în izolare


Duminică, Germania a anunţat interzicerea grupurilor mai mari de două persoane, cu excepţia familiilor. Câteva ore mai târziu, cancelarul Angela Merkel a declarat că ea însăşi va intra în izolare, după ce medicul ei a fost confirmat pozitiv pentru coronavirus.

Merkel se va izola acasă după ce a aflat că medicul care a vaccinat-o vineri împotriva pneumoniei a fost infectat, se arată într-un comunicat.

Cancelara va fi testată periodic în zilele următoare, în timp ce îşi va îndeplini sarcinile de acasă.

Noile reguli în ceea ce priveşte mobilitatea popuaţiei în afara locuinţei urmează să fie aplicate, cel puţin, în următoarele două săptămâni.  Acestea au fost luate în condiţiile în care numărul global de cazuri de COVID-19 a depăşit 300.000, iar numărul morţilor a ajuns la 13.000. În Germania, duminică, au fost anunţate 23.900 de cazuri confirmate şi peste 90 de decese.

„Coronavirusul se răspândeşte cu o viteză îngrijorătoare în ţara noastră”, a declarat Merkel într-o conferinţă de presă televizată. Ea a punctat că, în absenţa unui vaccin sau a unui remediu, evoluţia bolii depinde de modul în care oamenii aleg să-şi reducă interacţiunile.

Chiar şi cu Merkel izolată, guvernul va continua să funcţioneze conform planificărilor, iar, luni, cabinetul se va pregăti pentru a pune la dispoziţie 150 de miliarde de euro – mai mult de 160 de miliarde de dolari – pentru a ajuta ţara să depăşească impactul pandemiei. Măsura de echilibrare a bugetului este o premieră după criza financiară din 2008, scrie Adevărul.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.