Pentru că avem multe de spus!

.

Caravana SMURD ajunge la Făgăraș la începutul lunii mai


 

smurd fagarasCaravana SMURD „Fii pregătit”, care instruiește populația pentru a face față situațiilor de urgență, își continuă traseul și în 2019, pentru cel de-al patrulea an consecutiv urmând să ajungă sâmbătă, 04 mai în localitatea Râsnov şi va fi amplasată în parcarea de unde se urcă la Cetatea Râşnov, iar duminică, 05 mai, în localitatea Făgăraş şi va fi amplasată în faţa ,Cetăţii Făgăraşului.

Acesta este un proiect al Departamentului pentru Situații de Urgență, derulat de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și susținut de Fundația pentru SMURD, cu sprijinul Fundației Vodafone România.
Caravana a fost gândită pentru a educa populația, adulții și în egală măsură copiii și tinerii, în domeniul acordării primului ajutor și al modului în care trebuie să reacționeze în cazul producerii unor calamități.
Caravana constă ȋn deplasarea unui centru mobil, construit pe structura unui tir, în care este amenajată o sală de curs cu o capacitate de 40 de persoane, dotată cu toate echipamentele medicale şi de prim ajutor necesare. Cursurile se adresează atât populaţiei, cât şi profesioniştilor din sistemul de urgenţă și sunt susţinute de formatori specializaţi, angajați ai IGSU. Modulul de instruire include o parte de proiecție a unor filme realizate de Departamentul pentru Situații de Urgență şi Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și o sesiune ȋn care paramedicii SMURD fac demonstrații practice interactive.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.