Pentru că avem multe de spus!

.

Praful saharian a ajuns și la Făgăraș


praf saharianUn nor de praf din Sahara, descris de meteologi drept „extrem de dens”, a ajuns deja deasupra României.

În această dimineață mai mulți șoferi făgărășeni au observat parbrizul maşinilor lor că este acoperit de un praf roşiatic.

Praful saharian, provenind în principal din Algeria, a ajuns deasupra unei mari părţi a Europei luni, fiind apoi împins de vânt spre nordul şi spre estul continentului.

Estimările meteorologilor de la Universitatea din Atena arată că norul de praf, descris drept „extrem de dens” poate să atingă chiar şi Marea Britanie şi Irlanda în nord şi Polonia în est.

Circulaţia aerului, preponderent din sector sudic, va favoriza avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană, înspre sudul, centrul şi estul Europei, inclusiv în România, conform Ministerul Mediului.

„Administraţia Naţională de Meteorologie informează că, în perioada 23 – 28 aprilie, circulaţia aerului, preponderent din sector sudic, va favoriza avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană, înspre sudul, centrul şi estul Europei. În această perioadă, va ploua temporar în regiunile de la sud şi vest de ţara noastră, iar ploile vor determina depunerea prafului, astfel încât concentraţia particulelor de praf care urmează a ajunge deasupra României va fi redusă”, notează ANM.

carpArticole similare

  One thought on “Praful saharian a ajuns și la Făgăraș

  1. constantin ionescu

   Praful in ochi…..de la primarie,pentru prostimea care plateste 13 lei la “gunoieri”

   Reply

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.