Pentru că avem multe de spus!

.

Cât costă un test de gripă la Făgăraş


Se vorbeşte mult în aceste zile despre testul pentru detectarea virusului gripal. Asta, pentru că la Făgăraş au fost depistate în ultima perioadă mai multe cazuri de gripă. În oraşul nostru, din fericire, nu s-a înregistrat niciun deces având drept cauză gripa, însă o făgărăşeancă a murit recent din această cauză. Femeia, în vârstă de 39 de ani, originară din Făgăraş, locuia şi muncea la Cluj. Aceasta a decedat săptămâna trecută din cauza virusului gripal. gripa

De altfel, tot gripa a fost şi motivul pentru care, în data de 21 ianuarie, Direcţia de Sănătate Publică şi Spitalul ,,Dr. Aurel Tulbure” Făgăraş au decis să limiteze accesul vizitatorilor în unitatea spitalicească la o singură oră pe zi.

La Făgăraş încă din luna decembrie s-au înregistrat persoane cu gripă şi tot de atunci s-au făcut şi primele internări în spital pe acest diagnostic.

Făgărăşenii care suspectează că au acest virus pot merge la spital pentru a li se face testul, la Compartimentul Primiri Urgenţe. În caz contrar, pot alege una dintre clinicile private de pe raza oraşului şi îl pot face contra-cost.

,,La clinica noastră se face un test rapid de gripă care costă 63 de lei. Este vorba de analiza numită ,,influenza A+B antigen”. Dacă pacientul vine dimineaţa la recoltare, până seara primeşte rezultatul pe e-mail. Testul se face prin recoltare din cavitatea nazală”, a declarat reprezentata uneia dintre clinicile private din Făgăraş.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.