Pentru că avem multe de spus!

.

Investiții de peste 21 de milioane de lei la Cetatea Făgăraș!


Cetatea Fagaras - foto activenews.ro

Cetatea Fagaras – foto activenews.ro

În vara acestui an vor demara lucrări ample la Cetatea Făgăraș! Și asta întrucât Primăria Făgăraș a câștigat un proiect care vizează Cetatea, cu finanțare europeană, în valoare de 21 805 731, 57 lei.

Primarul Gheorghe Sucaciu a anunțat pe o rețea de socializare câștigarea proiectului „Restaurarea și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural al municipiului Făgăra – Cetatea Făgărașului“.

Au trecut 2 ani și 7 luni de când m-am alăturat colectivului Primăriei Municipiului Făgăraș. O perioadă de timp în care s-a lucrat intens în reorganizarea și eficientizarea fiecărei direcții a primăriei, s-a lucrat intens la realizarea de proiecte cu finanțare europeană, din bugetul de stat sau local. A sosit momentul în care cu bucurie anunțăm o serie de proiecte care vor contribui din plin la creșterea calității vieții făgărășenilor. Cetatea Făgăraș este de 600 de ani martorul istoriei noastre și un simbol al Țării Făgărașului. Mulțumesc întregului colectiv al Primăriei Municipiului Făgăraș pentru reușită“, scrie primarul Gheorghe Sucaciu.

Proiectul ”RESTAURAREA ȘI VALORIFICAREA DURABILĂ A PATRIMONIULUI CULTURAL AL MUNICIPIULUI FĂGĂRAȘ – CETATEA FĂGĂRAȘULUI” cu finanțare europeană presupune:

– lucrări de consolidare, restaurare conservare și punere în valoare a întregului ansamblu arhitectural
– regularizarea malurilor lacului și implicit lățirea luciului de apă
– pod din lemn pe latura de est cu mecanism de ridicare
– poduri de acces și pe laturile de sud și nord
– circuite de vizitare atât in exterior cât și în interior
– amenajare alei pietonale, si locuri de belvedere și de odihnă care vor completa tabloul refuncționalizării cetății.

Valoarea proiectului este 21 805 731, 57 lei, iar zilele acestease va semna contractul de achiziție publică cu ofertantul declarat câștigător al procedurii de licitație. Lucrările vor începe în prima parte a verii.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.