Pentru că avem multe de spus!

.

Ce s-a întâmplat cu cei trei ursuleți care au ajuns, zilele trecute, la Hârseni


Cei trei pui de urs care au ajuns, zilele trecute, în Hârseni, alături de ursoaică, ar fi trebuit să ajungă la Sanctuarul Libearty de la Zărneşti, vineri după-amiaza. Aceștia au fost, însă, de negăsit, însă, în această dimineață, unul din cei trei a fost găsit mort.

Un al doilea ursuleț a fost preluat de către Sanctuarul Sanctuarul Libearty, iar un al treilea ursuleț este de negăsit. „Am găsit un ursuleț mort, din păcate. Un al doilea a fost preluat de către Asociația din Zărnești. Însă pe al treilea nu îl găsim. Ursulețul este mic și nu știm dacă se va descurca singur în pădure“, a explicat pentru Salut Făgăraș primarul comunei Hârseni, Mihai Oltean.

Puii, în vârstă de aproximativ 3 – 4 luni, au ajuns, zilele trecute, împreună cu ursoaica, într-o gospodărie din comuna braşoveană Hârseni. Localnicii au făcut gălăgie şi au speriat animalele. Ursoaica a luat-o la fugă, iar micuţii au urcat într-un copac. Gestionarul fondului de vânătoare din localitate i-a tranchilizat pe pui şi i-a dus la marginea pădurii, în speranţa că mama lor se va întoarce să-i caute. Nu s-a întâmplat aşa, motiv pentru care oamenii au sunat la Asociaţia Milioane de Prieteni, pentru ca ursuleţii să poată fi duşi la sanctuarul din Zărneşti. Conducerea asociaţiei a şi întocmit documentele necesare preluării puilor de urs, însă, când să fie trimişi spre Zărneşti, aceştia nu au mai fost de găsit.
„Cei trei pui ar fi trebuit să ajungă la rezervaţia de la Zărneşti, unde am fi avut mare grijă de ei, aşa cum am avut grijă şi de alţi pui, chiar mai mici decât ei, când au ajuns la noi. Din păcate, am fost anunţaţi după câteva ore că puiuţii au intrat într-un lan de grâu, speriaţi de mulţimea adunată la faţa locului să-i vadă şi nu mai pot fi găsiţi”, a explicat Paula Ciotlos, vicepreşedintele Asociaţiei Milioane de Prieteni, care administrează sanctuarul Libearty pentru Bună Ziua Brașov.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.