Ce se mai întâmplă în politică: Mara Mareș candidează pentru București, PSD a fost tăiat în două de la Brașov


După ce liberalii județeni l-au pus pe loc eligibil pe Dumitru Flucuș, în locul Marei Mareș, pentru alegerile parlamentare pentru Camera Deputaților, din luna decembrie, făgărășeanca va candida pentru Municipiul București. Până  acum, aceasta a fost 4 ani deputat PNL de Brașov.

Duminică, Mara Mareș a anunțat că: ,,Sunt onorată să fac parte din echipa PNL București, alături de care voi candida pentru un nou mandat de deputat. Vă asigur că sunt un om de echipă și că îmi voi dedica activitatea construcției Noului București și sprijinirii echipei PNL care va moderniza capitala. Le mulțumesc președintelui PNL, Ludovic Orban, președintei PNL București, Violeta Alexandru, și celorlalți colegi alături de care candidez și alături de care voi avea șansa să lucrez.

Mareș a mai arătat că la alegerile locale din data de 27 septembrie,  peste 1000 de tineri din Tineretul Național Liberal pe care îl conduce au obținut mandate de primari, viceprimari, consilieri locali și consilieri județeni.

De cealaltă parte a eșichierului politic, social-democrații din Făgăraș se consideră măcelăriți de Biroul Permanent Judetean PSD Brasov. Organizația locală a postat un mesaj în care explică de ce nu vor fi consilieri locali primii membri PSD care s-au aflat pe lista partidului la alegerile locale.

,,În urma scrutinului electoral, am obtinut patru reprezentanti in viitorul Consiliu Local si am demarat discutii de principiu cu toate formatiunile reprezentate in consiliul local pentru a identifica proiectele comune pe care le vom sustine in viitor si eventula creionare a unei viitoare majoritati. În paralel se desfasura procedura de investire a noilor consilieri alesi. Cei 4 consilieri alesi au primit validarea din partea organizatiei judetene a PSD si au completat actele necesare investirii. În seara zilei in care au fost depuse actele de investire, Biroul Permanent Judetean PSD Brasov s-a intrunit in sedinta si a hotarat excluderea din randul membrilor PSD a domnilor Ion Negrila, Nicolae Butunoiu si Cristian Ludu pentru rezultate slabe la alegeri. Precizam ca excluderea din randul membrilor PSD a celor 3 a fost nestatutara si ar fi trebuit sa fie urmata de demisia conducerii judetena PSD, intrucat rezultatele de la Fagaras au fost mult mai bune decat cele la nivel judetean. De fapt, aceasta sanctiune era singura varianta de a bloca accesul celor trei alesi in Consiliul Local”, arată social-democrații făgărășeni.

Ca urmare a excluderii celor trei, cei mai mulți dintre mmembrii de pe lista de candidati PSD la Consiliul Local Fagaras au refuzat sa-si mai completeze dosarul pana la lamurirea situatiei colegilor exclusi de Biroul Permanent Judetean.

 Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.