Ce specii pot fi vânate acum pe fondurile de vânătoare gestionate de AVPS Făgăraș


Pe cele 7 fonduri de vânătoare ale asociației făgărășene există activitate specifică la această oră datorită sezoanelor de vânătoare deschise la anumite specii.

Primele sezoane care se închid sunt cele de vânătoare la femela și purcelul de mistreț și la iepure. Ultima zi pentru pasionații acestor specii este data de 31 ianuarie 2018. În ce privește mistrețul mascul, el poate fi împușcat în orice perioadă a anului.

Potrivit șefului AVPS, Sorin Șuler, urmează în ordinea închiderii sezonul la fazan, rațe sălbatice, femela căprior și femela cerb. Pentru toate aceste specii termenul de închidere a sezonului de împușcat este 15 februarie 2018.

În momentul de față se mai poate vâna și vulpea, însă aici vânătorii nu au un motiv de grabă, căci la vulpe sezonul rămâne deschis tot anul.

Dintre speciile ce se pot vâna acum, cele mai costisitoare pentru membrii Asociației sunt mistrețul și căpriorul. În mod nurmal o autorizație de vânătoare, valabilă 30 de zile, pentru mistreț costă 1.000 de lei, iar pentru căprior costă 600 lei. Însă iarna AVPS Făgăraș nu obișnuiește să elibereze autorizații individuale, căci se organizează partide de vânătoare colective, cu câte o grupă întreagă, la care vânătorii nu trebuie să plătească, pentru că prețul partidei este acoperit de cotizația anuală. Autorizațiile individuale se emit de regulă în lunile iunie, iulie și august, când animalele fac stricăciuni pe culturile oamenilor.

sezon vanatoare

La AVPS Făgăraș sunt înscriși 287 de vânători. Începând cu 2018 cotizația anuală pentru ei a fost redusă la 1.600 lei, de la 1.800 lei.

Foto: AVPS Făgăraș
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.